Lijsttrekker VVD Flevoland: Geen complot

FLEVOLAND
Volgens lijsttrekker voor de VVD Flevoland Jaap Lodders is er geen complot gaande rondom de VVD. Minister Schippers zei zaterdagmorgen dat ze vermoedt dat er kwade opzet is achter de affaires die de partij achtervolgen in de aanloop naar de statenverkiezingen. Ze zegt dat het wel heel toevallig is dat er achter elkaar drie affaires waren die haar partij in een slecht daglicht plaatsen.

Volgens Lodders komt het omdat de partij groot is en daardoor nu onder een vergrootglas ligt. Hij zegt dat het logisch is dat er dan dingen naar boven komen.

Fractievoorzitter Evert Marseille van VVD Lelystad vindt het daarentegen allemaal te toevallig en ook Miranda Joziasse van de VVD in Almere zegt dat het een hetze lijkt. Maar ze wil er verder geen uitspraken over doen, omdat het vooral een landelijk verhaal is.

Bouke Wielenga van de VVD Noordoostpolder vindt het een moeilijke kwestie omdat er geen bewijs voor is dat het om een complot gaat. 'Het is zo, klaar. Daar moeten we het maar mee doen'.

reacties (22)

 • .\/\/.

   

  O ja, het is natuurlijk de schuld van links, en van de media. Als iedereen zijn mond houdt is er geen probleem. Logisch.

  reageer
 • Nico

   

  Met de spierwitte promotie jasjes van de VVD geven ze zelf ook al aan niet zo heel erg in de eigen onschuld te geloven.

  reageer
 • Hans

   

  De VVD heeft onder aanvoering van Jaap de dreven structuur in Lelystad volkomen naar de vernieling geholpen en is mede betrokken bij de debacles van Warande, stadshart etc. Het is dus geen toeval dat Job Fackeldey PVDA en Jaap Lodders VVD allebei in bestuur Batavialand zitten het volgende mega debacle voor Flevoland.

  reageer
 • Hans

   

  Jaap heeft wel grote oogkleppen op en vaak een dubbele pet dus ziet hij alles alleen in zijn straatje. Straks scheept hij Flevoland op met een niet levensvatbaar en dus onbetaalbaar Batavialand! Wordt tijd dat Jaap eens gaat luisteren wat Flevolanders echt willen. Maar blijkbaar is hij weggezakt in het dik betaalde pluche van het provinciehuis.

  reageer
 • Teun

   

  Waarom zou Opstelten liegen? Het was ver voor zijn tijd gebeurd. 15 jaar geleden. Ik denk dat er door één van zijn(linkse) ambtenaren is gelekt naar de linkse omroep. Door aan Opstelten te vertellen dat het bonnetje niet is te vinden. En Teeven heeft 15 jaar geleden alles in overeenstemming met het OM gedaan. Volgens zijn baas Wrakking. En dit voor nu de tweede keer in verkiezing tijd. Toeval???

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • willem ex buiten

   

  Mevrouw Schippers weet een ding zeker: Velen in de gezondheidszorg zijn door haar pootje gelicht.Alles duurder en steeds minder.Als het met een wet niet lukt dan maar een algemene maatregel van bestuur.De partij van Lodders wordt gehalveerd, omdat niemand dit beleid tollereerd.Juist omdat beide regeringspartijen worden afgestraft met provinciale verkapte verkiezingen, dringt de tijd voor extra verkiezingen Tweede Kamer.Niet alleen de liegende premier Rutte, maar velen in de VVD hebben het verknald.

  reageer
 • jan bakker

   

  Ach ja, die zielige VVD krijgt nu een koekje van eigen deeg na al die beschuldigingen/verdachtmakingen aan het adres van de lijsttrekker van 50+ bij voorgaande verkiezingen. Allemaal met de welwillende medewerking, lees hetze, van de Telegier. Waarvan er nog niet één ook maar bewezen is, laat staan tot een veroordeling heeft geleid...... Maar het werkte wel, met dank aan het stomme stemvee.

  reageer
 • sjon

   

  Ik stem niet op een partij waarvan maar 1 man lid is en kan zijn. Ondemocratisch. Het is geen partij maar een 1 man show.

  reageer
 • Ingrid

   

  Je bedoelt de partij die haat zaait en opruit, alleen maar om stemmen te winnen voor de niet democratisch gekozen leider die steeds harder schreeuwt omdat hij geen verantwoordelijkheid neemt?

  reageer
 • almere

   

  stem gerust geen vvd, maar stem op die partij die zegt wat ze denkt genoeg is genoeg .

  reageer
 • Dirk

   

  Zijn we de graaicultuur van de PvdA en SP even vergeten? Recent nog landelijk hot! Grote fouten in Lelystad met Flevokust, grootheidswaanzin grond aankopen, Warande, Stadshart, etc. Allemaal PvdA bestuurders. Stop de onzin! Jaap heeft gelijk, juist nu worden alle ogen op de stabiele partijen gericht om disbalans te veroorzaken. Toeval of niet, stem gerust VVD.

  reageer
 • Sander

   

  Klopt, beslagleggingen die ze vervolgens legaal maken door middel van de deal, kortom witwassen.

  reageer
 • harry

   

  Was niks mis met de deal, media doen geloven dat het de burger geld gekost heeft. Waren gewoon beslagleggingen die vrij gegeven zijn. Niet de eerste keer dat ambtenaren de boel besodemieteren, komt vaker voor dat wethouders/gedeputeerden/ministers door de eigen organisatie niet goed voorgelicht worden met de politieke consequenties voor de bestuurder.

  reageer
 • almere

   

  de vvd neemt al jaren de boel in de maling en belazeren al jaren de boel en daar is het volk het slachtoffer van , in het land zijn ook al drie leden aan de kant gezet van wege omkoping we kunnen hier beter spreken van een criminele organisatie . maar woensdag weten we wat we moeten doen ik weet al waar mijn stem heen gaat genoeg is genoeg

  reageer
 • KC

   

  Het was ook een gemene streek van Teeven. Hij wist het wel degelijk. Hij had zich in de 2e kamer moeten verantwoorden, maar daar is hij te laf voor. .

  reageer
 • Jordi

   

  Welke vermoedens heeft mw Schippers? Waarschijnlijk geen en roept ze maar wat! De leden van de Tweede Kamer moeten aan haar en wel p/o vragen waar haar vermoedens vandaan komen! Ze schoffeert met haar uitlating (muv VVD ers) nl alle andere politieke partijen van het voeren van een hetze tegen de onberispelijke VVD.

  reageer
 • Sander

   

  Al was het een complot.. wat maakt het uit? Ze hebben een fout gemaakt, punt. En ja, misschien is het zelfs wel beter dat het juist in deze tijd bekend is gemaakt, dan leert de partij top misschien dat ze beter moeten opletten wat hun leden doen.

  reageer
 • IK

   

  Ergens hebben ze wel een beetje gelijk, al deze affaires komen vlak voor de verkiezingen aan het licht. Het 'verdwenen' bonnetje is gewoon een streek van de ambtenaren op het ministerie (hij was immers toendertijd nog geen minister) en is door de ambtenaren niet voldoende ingelicht! Heb zelf het idee dat de ambtenaren regeren en als het ze niet bevalt lekken ze iets over wie hun dwarszit of geven bewust onjuiste/onvoldoende informatie. Natuurlijk hebben de vvd'ers ook zelf boter op hun hoofd, zij hebben de regels overtreden met omkoping/belangenverstrengeling enz..

  reageer
 • jaja

   

  nu het de vvd betreft is het ineens een complot of n hetze. kunt u nagaan hoe t volk zich al jaren voelt

  reageer
 • Nk

   

  Complot?? VVD'ers hebben gewoon ordinair de boel belazerd en nu piept mevr. Schippers. Had het dan lekker in de doofpot moeten blijven? Wat een zwendelpartij. Hopelijk denken de kiezers er woensdag goed aan!

  reageer
 • Johan B

   

  Begrijp ik nou goed dat ik ze niet hoor afkeuren wat ze hebben misdaan maar ze wel hoor afkeuren dat het bekend is geworden?!?

  reageer
 • sjonny

   

  Was de door Rutte beloofde € 1000,-- bij de vorige verkiezingen ook een complot om stemmen te winnen?? De houdbaarheidsdatum van Opstelten was overschreden, en dus..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert