Voor de rechter vanwege verkeerd aanbieden vuilnis

FLEVOLAND
Een aantal inwoners van Flevoland moest maandagochtend in de rechtbank in Lelystad verschijnen voor het verkeerd aanbieden van vuilnis.

De bewoners hadden hun vuilniszak of vuilcontainer op een verkeerd tijdstip of op een verkeerde manier aangeboden. Ze werden voor de rechter gedaagd omdat zij bezwaar hadden gemaakt tegen de boete van 90 euro.

De economische politierechter besloot in meerdere gevallen het bedrag van de boete te halveren. De andere helft van de boete werd voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De gedaagden konden ook kiezen voor een dag gevangenisstraf maar daar heeft niemand gebruik van gemaakt.

reacties (26)

 • Als je niet weet hoe het werkt bel de gemeente en vraag of je een keer mag kijken, OF vraag het aan de vuilnisman die is vast bereid om even een korte uitleg te geven. mocht je daarna nog klachten hebben bel je als nog de gemeente want als je niks doet schiet het ook niet op.

  reageer
 • Nico

   

  Bizar dat je kennelijk het naleven van regels en codes niet wenselijk vindt. In de middeleeuwen ging het afval en de ontlasting zo het raam uit de straat op. Ik begrijp dat je die situatie graag terug wilt.

  reageer
 • Gert jan

   

  Bizar dit.

  reageer
 • Henk

   

  als dat gebeurd hebben de vuilnismannen gezien dat het afval niet goed gescheiden is. Ze kunnen dan een schuif omzetten zodat alle vuilnis bij het grijs afval komt. Anders komt er grijs afval bij het groen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is een aperte leugen die steeds weer opduikt als het over gescheiden inzameling gaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jop

   

  Wij hebben zelf een keer gelazer gehad met de Gemeente doordat de vorige buurman een oude maar nog levende kip in zijn eigen bak had gedaan en hij beweerde en zeker omdat hij toen der tijd ook nog bij justitie werkte dat wij dat hadden gedaan . oke' we hebben zelf wel kippen maar niet van dat ras . En Je moet je toch weer gaan verweren .Het werd een hele rel dat begrijp jullie wel maar ik werd vrij gesproken maar wel een dag naar de kloten en berg onkosten .

  reageer
 • Betty

   

  Hoezo boetes opleggen als ik elke 2 weken zie, als de groene containers geleegd worden, dat zowel het gft als het restafval door de heren vuilnismannen in 1 en dezelfde kant van de vuilniswagen wordt gedaan. Dus dan heeft afval scheiden door de Almeerders absoluut geen zin!

  reageer
 • Natasja

   

  Wat belachelijk! Maar als je bak niet word geleegd meerder malen omdat vuilnismannen te lui zijn voor 1 bak te legen! Moet je geld betalen om hem alsnog te laten legen! Ze zouden blij moeten zijn met al die mensen die alles sorteren! Maar daar word niet naar gekeken. En dan als je klacht indient lacht de telefoniste je nog uit ook! Het is absoluut ongehoord dat mensen voor het milieu niet goed hun afval scheiden. En dat er word gedumpt. Maar het moet wel aan twee kanten werken en niet alleen aan 1. en er zijn zat mensen die vuilnis dumpen in andermans containers. maar dat valt niet te bewijzen...

  reageer
 • Sanne

   

  Nou echt wel dat mensen in mijn container dingen dumpen die daar niet horen! En ik weiger toch echt op te draaien voor de troep van een ander! Vind het een belachelijk beleid om mensen hiervoor voor de rechter te slepen dan mogen ze wel honderd procent zeker zijn de de verdachte deze troep er zelf heeft in gegooid!

  reageer
 • Anja

   

  Eerder uitzondering dan regel? In welke doodlopende straat woon jij? Het is schering en inslag dat afval bij andere in de bak wordt gedumpt! Je mag je bak 's avonds na 22.00 uur aan de straat zetten als hij 's ochtends vroeg geleegd wordt. Bij het uitlaten van de hond om 22.30 zijn de deksels nog netjes gesloten, bij het uitlaten van de hond de andere ochtend om 6.30 staan ze voor 3 kwart met de deksel omhoog omdat er allemaal zakken bij gepropt zijn.

  reageer
 • Jade

   

  Leuk als je buurman/vrouw in jouw container zijn rommel gooit wat er niet in hoort krijg jij de bekeuring of een dag cel. Hoe willen ze het bewijzen dat het ook jouw schuld is. Hoe vaak ik niet de container ophaal dat er al weer vuilnis in is gegooid door de kinderen die hier spelen. Juist de dingen die er niet in horen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Ik denk eerder uitzondering dan de regel, dus niet van belang." Rechters denken daar anders over. Iets met wettig en overtuigend bewijs.

  reageer
 • manon

   

  Vandaag ook een gele kaart gekregen terwijl ik altijd er op let wat er in de bak gaat ! 1 keer op een andere plek neergezet en ze flikkeren van alles in je bak ! Walgelijk gewoon blijf met je tengels van ander mans bak af ! Dus door toe doen van anderen krijg je straks een boete !!!

  reageer
 • Rick

   

  Keihard aanpakken die vervuilers. Het isongehoord hoe lui sommige mensen zijn in het scheiden van afval. Lik op stuk beleid en flink beboeten. En dat anderen afval dumpen? Ik denk eerder uitzondering dan de regel, dus niet van belang.

  reageer
 • Ilse

   

  Er zijn altijd van die asociale die hun vuil bij andere in de bak proppen. Daarom mag ik toch hopen dat de gemeente Dronten er nooit toe over zal gaan dat je gaat betalen per gewicht. Dat wordt in andere gemeenten wel gedaan. Dan krijg je dus helemaal zo'n race richting bak van de sukkel die hem als eerste buiten zet.

  reageer
 • Wouter

   

  Gaat de gemeente en indien nodig ook de rechter de medewerkers van de stadsreiniging bekeuren? Bij mij in de straat ligt NA het legen van de containers (grijs, groen of blauw) de hele straat bezaait met afval. Blijkbaar zijn de medewerkers te beroerd om de containers fatsoenlijk te legen in de vuilniswagen. Het gaat zo langzamerhand nergens meer over, behalve het geld uit de zakken van de hardwerkende burgers te kloppen. Wat een bestuurders hebben we tegenwoordig, gajes!

  reageer
 • Lelystad

   

  Dit mogen zij ook wel eens in Lelystad doen. Eerst huisnummers in de bakken inbranden. Stickers zijn al weg.

  reageer
 • HM

   

  Dat er opgetreden wordt tegen mensen die er een puinhoop van maken, is wel terecht. Hier staan vuilnistonnen soms ook een week aan straat. Sommige mensen halen de grijze ton pas weer op als ze de groene ton brengen. Soms is het de grootste onzin, zoals dat verhaal vandaag in de krant van de man die een paar enveloppen netjes weg wilde doen en ze toen bij het "zwerfafval" gooide. Als je daar als rechter een boete voor geeft, ben je toch echt de weg behoorlijk kwijt. Zo'n rechter zou zelf een cursus realiteitsbesef moeten volgen.

  reageer
 • floor

   

  Valt me tegen dat niemand een dagje is gaan zitten. Ik zou wel eens een dage willen zien hoe dat voelt. Kom je eens helemaal tot rust :-)

  reageer
 • tsja

   

  ze konden dus ook niet kiezen. lekker dan. de rechter beslist toch wat ze moeten doen. als de rechter zegt zitten dan zit je een dag vast. als de rechter zegt betalen moet je betalen. de verdachte moet niet kiezen

  reageer
 • almere

   

  ik ging dat dagje wel zitten want dat kost de staat dan ruim 350euro per dagje , inplaats dat ik die 45 euro ging betalen .

  reageer
 • Mariska Korver

   

  Heel leuk en aardig, maar Zullen we dan nu weer de échte criminelen voor de rechter brengen? Ik heb liever dat straatrovers, inbrekers, oplichters en verkrachters worden aangepakt.

  reageer
 • Drontense

   

  Nou soms is straffen nodig mijn buurvrouw gooit er alles in flessen maakt haar niks uit.Terwijl ik mij best doe.Daar kan ik mij zo boos om maken.

  reageer
 • Mery

   

  Om te kunnen handhaven, moeten er wel bekeuringen gegeven worden. Dat geldt voor bijvoorbeeld te hard rijden, fout parken en ook voor verkeerd omgaan met je huisvuil. En als je een bekeuring niet betaald... Tja, dan mag je dagje 'zitten'.

  reageer
 • Ali Veldheer

   

  Ja en hier om ben ik zo boos op de gemeente reinigingsdienst. .. die labelen....geel en rood en dat terwijl ik mijn afval altijd goed scheid maar voorbijgangers vuil in de bakken droppen als die op de ophaal plaats staan..... verkeerde vuil in het verkeerde vak....en jij krijgt dan een boete straks. NEE zei de gemeente na een boze mail van mij....we geven heus geen boete. We houden het alleen in de gaten en de labels zijn alleen een waarschuwing... voor wie is die waarschuwing dan..? Niet voor mij want ik doe het goed. Geen boete dis maar wel naar de rechter... Jokkebrokken bij de gemeente dus

  reageer
 • Max

   

  Goed zo. Aanpakken dat tuig!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert