Voor 2020 ov-verbinding naar Nobelhorst en Hout

ALMERE
Voor 2020 wordt de Almeerse nieuwbouwwijk Nobelhorst met een bus- en fietsonderdoorgang met industrieterrein Sallandsekant verbonden. Dat hebben de gemeente Almere, de provincie Flevoland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu deze week afgesproken. De aanleg van de tunnel is een uitwerking van eerder gemaakte plannen.

De drie overheden betalen deze onderdoorgang gezamenlijk. De bijdrage van Almere bedraagt 2,1 miljoen euro. Rijkswaterstaat gaat de verbinding aanleggen.

Nobelhorst en de toekomstige wijken in het gebied Hout worden zodoende aangesloten op het stedelijk openbaar vervoer. Dat is een belangrijke impuls voor de bereikbaarheid van deze nieuwe kernen.

reacties (5)

 • Heg

   

  Technisch gezien is dat wel allemaal streekvervoer. Maar ik ga regelmatig met de 150 en er stapt maar zelden iemand in of uit bij de kemphaan. Dus ik denk betwijfel of er genoeg animo is voor een stadvervoer-lijn. Al wordt het in het weekend zo te zien wel lastig. De 160 rijdt misschien, maar wel maar 1x in de 2-3 uur. Dat is wel vrij weinig natuurlijk.

  reageer
 • Cor h

   

  Brilliant, dan kan de bestaande ongebruikte tunnel thv nobelhorst blijven dienst doen voor illegale feesten zoals voorheen.

  reageer
 • Andries B

   

  Om te gieren! Dat stond in het PVVP van de Flevoland in de jaren 90. Toen zou er een sneltram van Almere Stad naar Almere Hout gaan rijden...

  reageer
 • Jan

   

  De Kemphaan is al te bereiken met vier buslijnen: 150, 156, 159 en 160. De 160 rijdt daarbij ook in de avonduren en in het weekend. De Kemphaan is dus al (goed) te bereiken met het ov.

  reageer
 • Faerie

   

  Niet alleen de nieuwe kernen, maar het zou fijn zijn als de Kemphaan met stadsvervoer een fatsoenlijk te bereiken zou zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert