Partij vreest financiële strop door vervuilde grond

URK • Zo 22 maart 2015 | 18:48 • Zondag 22 maart 2015 | 18:48
Unie Gemeentebelangen vreest een financiële strop voor de gemeente Urk. De aanleg van het plankier, een historische houten steiger, is volgens fractievoorzitter Anja Keuter stil gelegd vanwege vervuilde grond. Er zouden olieresten in de bodem zitten.

De hele bodem in dat gebied saneren zou volgens Keuter honderdduizenden euro's gaan kosten. In het verleden was er een oliedepot gevestigd op de plek waar nu aan het plankier wordt gewerkt. De bodem zou al gesaneerd zijn volgens Keuter, maar onduidelijk is nu of die sanering voldoende is geweest of dat de verontreiniging meevalt.

Unie Gemeentebelangen heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wil onder meer weten of er een bodemonderzoek is uitgevoerd voordat de werkzaamheden aan het plankier zijn gestart. Het CDA op Urk heeft aangegeven ook benieuwd te zijn naar de antwoorden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel