Partij vreest financiële strop door vervuilde grond

URK
Unie Gemeentebelangen vreest een financiële strop voor de gemeente Urk. De aanleg van het plankier, een historische houten steiger, is volgens fractievoorzitter Anja Keuter stil gelegd vanwege vervuilde grond. Er zouden olieresten in de bodem zitten.

De hele bodem in dat gebied saneren zou volgens Keuter honderdduizenden euro's gaan kosten. In het verleden was er een oliedepot gevestigd op de plek waar nu aan het plankier wordt gewerkt. De bodem zou al gesaneerd zijn volgens Keuter, maar onduidelijk is nu of die sanering voldoende is geweest of dat de verontreiniging meevalt.

Unie Gemeentebelangen heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wil onder meer weten of er een bodemonderzoek is uitgevoerd voordat de werkzaamheden aan het plankier zijn gestart. Het CDA op Urk heeft aangegeven ook benieuwd te zijn naar de antwoorden.

reacties (7)

 • ANdreeee

   

  Die vragen worden alleen maar gesteld omdat het leuke schieten is voor de oppositie. Wie niets onderneemt riskeert niets maar zal ook niets winnen. De vervuiling zal in kaart gebracht worden en de schade verhaald

  reageer
 • Albert

   

  Mevrouw Keuter wil continue op een gemene manier scoren en vooral schoppen naar de CU. Als mevrouw Keuter zo doorgaat heeft Urk er nog twee jaar last van en is haar partij weg. Het is bij Anja altijd eigen belang. Ook spreekt ze voor haar zelf met de IJsselmeervjssers i.p.v. Voor alle IJsselmeervissers.

  reageer
 • Jaap

   

  Sinds wanneer is een Urker bang voor een beetje diesel. Aan boord poetsen we onze tanden ermee.

  reageer
 • KC

   

  Nee de vervuiler is bekend en betaald dus.

  reageer
 • lezer.

   

  Misschien is het wel een storm in een glas water. Alles is "volgens mevrouw Keuter". Volgens mij vindt deze politica het wel leuk om af en toe in het nieuws te verschijnen. Let maar op, die steiger wordt gewoon afgebouwd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • urker

   

  Gewoon eff onroerend goed verhogen en dan op naar de volgende blunder

  reageer
 • fokke

   

  De burger betaald wel weer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert