Aanrijding tussen auto en tractor op Nagelerweg

NAGELE
Op de Nagelerweg in Nagele zijn een auto en een tractor op elkaar gebotst.

Volgens de politie zijn de bestuurders inmiddels uit de voertuigen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk is ontstaan.

reacties (19)

 • Jan

   

  Dit is absoluut geen trailer van 13.60 meter, dan wel max. lengte. Op zo'n trailer passen met gemak 8 kuubskisten achter elkaar, op deze trailer staan er 7 achter elkaar dus op zijn minst is deze 1.60 meter korter. En ik heb zelf in het verleden met een dergelijke combinatie met een tractor met dolly + complete trailer gereden, ben toen wel eens door de politie langs de kant gezet maar dat ging toen over de hoogte en niet over de lengte.

  reageer
 • pipo

   

  Max lengte in nederland 13.60m Dit is een trailer . van 13.60 waar de triangel nog bij komt,dus totaal meer dan 13,60. Gewoon even de wegen verkeerswet goochelen. Dit betreft een vrachtwagen trailer van max. Lengte .Omgebouwd naar aan hanger,dus afstand van kopschot tot oog trekpunt is de over schrijding.

  reageer
 • Jan

   

  Hoe lang is de aanhanger dan als ik vragen mag?

  reageer
 • Pipo

   

  Zie wel dat de aanhanger langer is dan wettelijk toegestaan ,

  reageer
 • Jan

   

  Allebei een beetje gelijk denk ik... De trekker zelf is niet luchtgeremd, de trailer wel. Maar alles bij elkaar remt het prima kan ik uit ervaring vertellen. Met deze spiegels helaas geen ervaring, met goed afgestelde spiegels wel. En met automobilisten die niet kunnen omgaan met landbouwverkeer ook.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • boer2

   

  Dick. Zoals je kan zien zie je een gele en rooie slang achter de trekker. dat zijn toch echt de slangen voor de lucht be remming van de trailer. en weet voor 99% zeker dat ze elektrisch verstel baar zijn, heb er namelijk exact de zelfde op zitten.

  reageer
 • Rick

   

  De kans dat je op de snelweg geduld moet opbrengen voor een trekker is niet zo heel groot gelukkig. Verder ben ik het roerend met je eens: laat de VOA het maar uitzoeken.

  reageer
 • Dick

   

  Boer2, let zelf ook ff wat beter op. 1. Trekker heeft Hydraulisch remsysteem. Additioneel is lucht geïnstalleerd om een vrachtwagenaanhanger te kunnen trekken. 2. Spiegels zijn hooguit electrisch verwarmd. Niet electrisch verstelbaar 3. Aanwezigheid van spiegels waarborgt geen voldoende zicht naar achteren. Als ze foutief afgesteld zijn zie je nog niks.

  reageer
 • JeeBee

   

  Helemaal mee eens!! Sommigen halen hele vreemde stunts uit als ze langzamer verkeer in moeten halen, want je zal maar eens ergens wat tijd verliezen, elke halve minuut lijkt kostbaar. Ooit op bijna dezelfde plek ingehaald door een auto die na een paar honderd meter linksaf de zijweg in moest en moest wachten voor een tegenligger. Met als gevolg dat ook ik met de tractor en een volle vracht er achter bijna tot stilstand moest komen! Maar hij had me in ieder geval wel mooi ingehaald......

  reageer
 • boer2

   

  sjonny je moet ff wat beter op letten! Zitten de beste spiegels op je kan krijgen als ik zo zie, elektrisch verstelbaar en mooi groot. en ook nog lucht geremd volgens mij dan doe je als boer zijnde wel aardig goed je best om verkeersveilig de weg op te gaan.

  reageer
 • harry

   

  Laat de VOA maar de toedracht onderzoeken. Rij zelf ook vaak rond met trekkers, je wordt af en toe bang van de inhaalmanoeuvres die mensen uitvoeren. Heb iets meer geduld, maakt niet uit waar: dorp, buitenweg of snelweg.

  reageer
 • ik

   

  Volgens mij is het een VW Polo en geen Golf...

  reageer
 • piet

   

  oh, je trekt al conclusies??? trekker is geraakt aan de bermkant...

  reageer
 • Faerie

   

  Tja Sjonny, wil niet lullig doen, maar mij verwonderd het juist weer niet dat het wel weer een zwarte VW Golf is. In de afgelopen twee maanden zijn er in Flevoland al minimaal 6 zwarte VW Golfs betrokken geweest bij een ongeluk. Daarnaast is je opmerking vreemd. Want wat heb je nu met achteropkomend verkeer te maken? Zij moeten afstand houden tot hun voorligger. Als jij op een rechte weg (zie foto) rijdt en geen manoeuvres uitvoert heb je in principe je spiegels niet eens nodig. Maar goed, er zitten hele duidelijke spiegels op zo te zien.

  reageer
 • Jan

   

  Als ik het zo zie is de aanrijding aan de voorzijde gebeurd (bij beide voertuigen) en lijkt mij de oorzaak van dit ongeluk niet gerelateerd aan het al dan niet achteruit kunnen kijken. En gelet op de stand van de spiegels bij deze tractor heeft de bestuurder hoe dan ook prima zicht naar achteren (en ik heb op dergelijke combinaties gereden).

  reageer
 • jan

   

  Weer een reactie die nergens op slaat, deze tractor heeft duidelijk te zien spiegels.

  reageer
 • Jk

   

  Altijd eerst het beschuldigende vingertje naar de boer... Kijk eens goed, spiegels staan breder dan een vrachtwagen. De tractor staat op zijn eigen weghelft, de auto niet... De reden dat u zich ergert is dan de tractor niet zo snel mag als een vrachtwagen en u dus vertraagd...

  reageer
 • boer

   

  Je naam zegt al genoeg ,weet jij al hoe het is gebeurt dan ?

  reageer
 • sjonny

   

  Verwonderd mij niet. Als je soms ziet hoe boeren met grote tractoren en daarachter aanhangers rondrijden. In de aanwezige spiegels( als ze de al aanwezig zijn) kan men vrijwel niet achteruit kijken. Men blijft maar rijden zonder het achterop komende verkeer in de spiegels waar te nemen, echt levensgevaarlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert