Bouw Jehova's congrescentrum mogelijk maanden vertraagd

SWIFTERBANT
De uitbreiding van het Jehova's congrescentrum in Swifterbant kan nog maanden duren. Dat bleek dinsdag bij de Raad van State. Een omwonende stapte naar de rechter, omdat hij het niet eens is met de verbouwing van de congreshal. Het nieuwe congrescentrum moet plaats gaan bieden aan 3400 bezoekers.

De Jehova's Getuigen wilden deze maand al starten met de verbouwing. De bezwaarmaker wil dat het bestemmingsplan wordt geschorst. Hij vindt dat de Raad van State nog eens grondig naar de zaak moet kijken en een bodemzitting moet houden. Voor de Jehova's zou dit een maandenlange vertraging opleveren. De rechter doet over drie weken uitspraak over het schorsingsverzoek.

De bezwaarmaker is bang voor een toename van verkeer en planschade aan zijn huis. Ook denkt hij dat zijn plannen om een paardenpension te beginnen erdoor in gevaar komen.reacties (4)

 • esther

   

  Het dit bestemmings plan lag er al voor dat deze omwonende een pensionstal in zijn hoofd had. Ok Zeg Gewoon Door Bouwen We Hebben Ook allemaal Kerken En Moskees Dus Ik Vind Dit Geen Punt Van Discussie. De voetbal word beter van er is een camping die word opgeknapt dus wat is het probleem ik zeg geen

  reageer
 • sander

   

  Ze hebben toch genoeg grond. Dus ze hoeven geen grond te kopen. De jahova's moeten wel naar de mensen luisteren die niet willen dat hun aan de deur komen.

  reageer
 • opregte swifterbanter

   

  Je koopt een boerderij in een gebied waarvan je weet dat er bestemmmingsplanwijzigingen in voorbereiding zijn. Daar wordt je nooit minder van. Wat het verkeer betreft, 2 jaar geleden was het daar veel drukker, dan dat het ooit door de bezoekers van het congrescentrum zal worden.

  reageer
 • Ilse

   

  Ik snap dit wel eigenlijk. Dit ging zo ongelofelijk rap. Net iets te snel en te soepel eigenlijk. Een groot halleluja verhaal want iedereen zou blij zijn met de komst van nog meer Jehova's. Niemand had er wat op tegen want bij de voetbal zou er een mooi kunstgrasveld voor terug komen en de bosweg wordt er voor opgeknapt. Maar ja er zijn altijd omwonende die wel de hinder van veranderingen zullen ervaren en als daar nou eerst eens goed mee om de tafel was gegaan dan was deze vertraging en teleurstelling gewoon niet nodig geweest. Een kind had dit kunnen voorspellen eerlijk gezegd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert