Donderdag duidelijkheid over belastingboete Dronten

DRONTEN • Wo 25 maart 2015 | 15:59 • Woensdag 25 maart 2015 | 15:59
De gemeenteraad van Dronten wordt donderdagavond bijgepraat over het gesprek met de Belastingdienst dat woensdag is gevoerd. De gemeente laat weten dat wethouder Ton van Amerongen tijdens de raadsvergadering meer duidelijkheid zal geven.

De gemeente is in gesprek met de belastingdienst, omdat er sinds 2011 geen premies zijn afgedragen voor de WIA en WAO voor het personeel. Het gaat in totaal om bijna 2 miljoen euro. Dronten probeert een boete van de Belastingdienst te voorkomen.

Die zou op kunnen lopen tot 100.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • Marc

    Do 26 maart 2015 Donderdag 26 maart 2015

  En en weten we al wat het de burger gaat kosten?

  reageer
 • Hans

    Wo 25 maart 2015 Woensdag 25 maart 2015

  Naast de boete rekent de belastingdienst uiteraard ook rente en de rente die de belastingdienst rekent is hoger dan de rente die de gemeenten krijgen van de BNG Dus naast boete moet er ook meer rente betaalt worden. Maar daar wil dit college het natuurlijk niet over hebben. PWC wil meebetalen aan de boete maar niet aan de hogere rente. Boete alleen is al 100.000 euro waarvan PWC 40% betaalt. De rest komt ten laste van de burger van Dronten. De raad zou aan het college moeten opdragen om dit bedrag op de huidige uitgaven voor personeel terug te verdienen i.p.v. dit bedrag als bezuiniging op bv subsidies terug te halen. Dus minder dure inhuur en de ambtenaren zelf wat harder laten lopen.

  reageer
 • Ilse

    Wo 25 maart 2015 Woensdag 25 maart 2015

  Het zou wel erg schandalig zijn als er geen gevolgen zijn voor de wethouder van financiën die al jaren op deze post zit en dus alle kans heeft gehad om deze fout tijdig te ontdekken en te herstellen. En die in de afgelopen jaren zelfs klinkklare onzin heeft zitten verkondigen toen politiek partijen naar vreemde financiële verschillen vroegen. Maar ook de politiek verantwoordelijke die tijdens het ontstaan van deze fout in functie was en nu nog in het college zit, dhr. A. de Jonge zou naar mijn idee de gevolgen moeten voelen. Een nieuweling als Bleeker kan natuurlijk niet de enige zijn dit hiervoor moet bloeden.

  reageer
 • Tom

    Wo 25 maart 2015 Woensdag 25 maart 2015

  en als het per saldo meer heeft opgeleverd (rente) als gekost (boete) mag de door jou bedoelde ambtenaar dat dan houden??

  reageer
 • peter

    Wo 25 maart 2015 Woensdag 25 maart 2015

  Zou de ambtenaar die deze blunder heeft begaan zelf ff de boete willen betalen zodat niet de burgers opdraaien voor deze boete en ander werk gaan zoeken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hans v veen

    Wo 25 maart 2015 Woensdag 25 maart 2015

  Woensdag gesprek belastingdienst, donderdag uitleg aan de raad, vrijdag sneuvelt de burgemeester, ruimt mooi op.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert