College Dronten herwint vertrouwen gemeenteraad

DRONTEN • Do 26 maart 2015 | 23:06 • Donderdag 26 maart 2015 | 23:06
Het college van burgemeester en wethouders van Dronten mag blijven zitten om orde op zaken te stellen binnen de gemeente. Dat bleek na het interpellatiedebat over de belastingblunder donderdagavond.

Een aantal politieke partijen begon aan dat debat met de mededeling dat het vertrouwen in het college ernstig was geschaad. De gemeente heeft sinds 2011 geen premies afgedragen voor de WIA en WAO voor het personeel. In totaal gaat het om 2 miljoen euro.

Eén van de verantwoordelijke wethouders, Piet Bleeker, stapte afgelopen maandag om persoonlijke redenen op. De rest van het college wist de raad ervan te overtuigen dat het onderzoek naar de kwestie op de juiste manier wordt ingezet. Dat onderzoek moet in november afgerond zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • Marc

    Vr 27 maart 2015 Vrijdag 27 maart 2015

  Ilse zit je zelf in de gemeenteraad of zo.

  reageer
 • Drontenaar

    Vr 27 maart 2015 Vrijdag 27 maart 2015

  1 groot circus is de Dronter politiek, fout na fout wordt er gemaakt op het gemeentehuis te Dronten! Daarnaast ontbreekt het aan een politieke visie. Plannen voor de toekomst zijn er nauwelijks. De gemeente Dronten staat toaal stil t.o.v. omringende gemeentes. Daarnaast speelt belangenverstrengeling en verduistering van geld een grote rol binnen de Dronter politiek. Heb het schaamrood op de kaken om een Drontenaar te zijn! Het wordt tijd voor een grootschalige opschoonaktie binnen de Dronter politiek!

  reageer
 • hans van veen

    Vr 27 maart 2015 Vrijdag 27 maart 2015

  Het vertrouwen in de raad is terug maar het vertrouwen van de inwoners is veer beneden alle peil.Wat moet er nog gebeuren dat b en w opstapt.

  reageer
 • Johan

    Vr 27 maart 2015 Vrijdag 27 maart 2015

  De raad laat zich met een kluitje in het riet sturen! In december is de fout ontdekt en 3 maanden later is de interne controle nog steeds niet op orde en het kost Dronten nog zeker 7 maanden om in kaart te brengen wat er mis gaat bij de interne controle en hoe dit opgelost moet worden. Oplossing lijkt mij eenvoudig hoofd financiën en controller onder curatele stellen. Zij zijn de veroorzakers dat de interne controle niet wordt uitgevoerd. De gemeentesecretaris moet met harde hand ingrijpen. Stel een medewerker interne controle aan die rechtstreeks aan de gemeentesecretaris wekelijks de voortgang rapporteert! Het is een schande dat gemeenschapsgeld niet goed beheert wordt!

  reageer
 • Ilse

    Vr 27 maart 2015 Vrijdag 27 maart 2015

  Euh, er is een wethouder opgestapt, dus die vlieger gaat niet op natuurlijk. Ook zijn er duidelijke signalen aan de rest van het college meegegeven. Een misstap en de luchtballon klapt alsnog uit elkaar. Maar er moet wel gewerkt worden, dus een flinke tik op de neus en vervolgens je eigen puin opruimen wel de meest logische weg volgens mij. Het kost handen vol geld als het hele college naar huis was gestuurd en dan hadden ze ook nog eens niet hun eigen bende op hoeven ruimen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marc

    Vr 27 maart 2015 Vrijdag 27 maart 2015

  Ja hoor de verkiezingen zijn weer voorbij. We gaan gewoon zo door als we bezig waren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert