OM eist 10 jaar tegen Almeerders voor doodslag

ALMERE
Het Openbaar Ministerie heeft 10 jaar celstraf geëist tegen een man en vrouw uit Almere wegens doodslag. Het duo staat bij rechtbank in Amsterdam terecht wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 45-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam werd in juni 2011 gevonden in de Weespertrekvaart bij Diemen.

De verdachten zijn een 70-jarige man en een 55-jarige vrouw. Het Openbaar Ministerie verdenkt de twee ervan dat ze de keel van de Amsterdammer hebben dichtgeknepen en vervolgens zijn lichaam in het water hebben gedumpt. Volgens het OM is voorbedachten rade niet bewezen. Wel wil het OM dat de twee verdachten in afwachting van de uitspraak weer worden vastgezet.

Tijdens de zitting verklaarde de vrouw dat het slachtoffer in dronken toestand in het water is gevallen terwijl hij stond te plassen. Ze zou hem daar levend hebben achtergelaten. Volgens de familie van het slachtoffer kon de man niet zwemmen.

Doordat er rond de vindplaats van het lijk bijzondere voorwerpen werden aangetroffen, zoals een schilmesje, een kokosnoot en een spiegeltje, werd er rekening gehouden met de mogelijkheid van een offer aan een Hindoestaanse god. Tijdens de zitting bleek dat het OM deze theorie heeft losgelaten.

Verslaggever Koen Peeters volgt de zaak:


reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert