50Plus-kandidaat ontbreekt in waterschapsbestuur

FLEVOLAND
Nog niet alle kandidaten die zijn gekozen in het bestuur van het Waterschap Zuiderzeeland worden donderdagmiddag beëdigd. Er is nog onduidelijkheid over een kandidaat van 50Plus. Erik Boshuijzen van 50Plus is met voorkeurstemmen gekozen, maar omdat hij ook is gekozen in Provinciale Staten moet hij één van de functies laten schieten.

Volgens de Waterschapswet mag je niet in beide besturen zitten. Boshuijzen heeft al aan Omroep Flevoland laten weten dat hij voor het Statenlidmaatschap kiest, maar hij heeft dat het Waterschap nog niet officieel gemeld.

Het waterschap heeft daarom nog geen contact gezocht met Willem Herrebrugh, die na Boshuijzen aan de beurt is. Herrebrugh zit overigens een deel van het jaar in Zuid-Afrika. Hij is donderdag sowieso niet beschikbaar.

reacties (8)

 • kiezer

   

  Verloren stem op 50+. Baantjesjagers en ego's. De een weet niet wat ie wil met zijn 2 onverenigbare functies, De ander zaagt aan de poten van een partijgenoot De derde verblijft grotendeels in het buitenland, hoezo vertegenwoordig je 50+?

  reageer
 • ron

   

  als je op deze manier van 2 walletjes denkt te eten en blijkbaar niet weet wat de consequenties zijn ben je je plaatst niet waard. ook bij de Staten al hoop herrie maken terwijl daar geen enkele reden voor was.

  reageer
 • KC

   

  Wat voor kwaliteit heeft deze partij? Niets dus. Alleen maar pluche jagers. .

  reageer
 • Iwan

   

  Los van wat ik van 50plus en de bestuurders van deze partij vind, is het belachelijk dat omroep Flevoland eindigt met .... Is dit nu objectieve berichtgeving?

  reageer
 • ebeltje

   

  Zo blij dat ik niet op die partij heb gestemd. Wat een zielige figuren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De Ingeweide

   

  Het is maar de vraag of Boshuijzen door heeft wat er gebeurt. In de Staten liep hij vaak de verkeerde vergaderkamer in en wist hij niet wat op de agenda stond. Nu weet hij kennelijk niet dat hij ook gekozen is in het waterschap. Hij is druk met het zagen aan de poten van de stoel van Jansen.

  reageer
 • T.

   

  Wat een belediging voor de stemmers. Als je niet van plan bent de zetel te gebruiken om de één of andere reden, ga dan niet op die lijst staan en gun de plek aan iemand die er wel vol voor gaat.

  reageer
 • Jan

   

  Zouden al die 50Plus-stemmers zich gerealiseerd hebben dat ze kozen uit heren die met hetzelfde gemak zich afvragen of ze wel of niet de zetel gaan innemen? Verloren stem?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert