Weinig animo voor stadsgesprek over groenonderhoud

ALMERE
De belangstelling voor het eerste zogenoemde 'stadsgesprek' in Almere viel behoorlijk tegen. Bij de eerste bijeenkomst in Almere Poort maandagavond kwam slechts een handjevol mensen opdraven.

Tijdens de stadsgesprekken kunnen bewoners in gesprek met de wethouder en ambtenaren van de gemeente over komende bezuinigingen op het groenonderhoud. In 2017 is er vanwege bezuinigingen minder geld. Zo zal er bijvoorbeeld minder vaak gesnoeid en gemaaid worden.

Via een enquête en de stadsgesprekken wil de gemeente Almere horen hoe de bevolking hierover denkt. Volgens wethouder Frits Huis is de enquête via internet nu zo'n 750 keer ingevuld. In totaal zijn er vier stadsgesprekken gepland.

reacties (6)

 • Havenaar1977

   

  Lijkt me zinvol om naar toe te gaan. Ik woon in Almere Haven en zie wel delen waar minder onderhoud kan want een beetje ruigheid vind ik wel mooi. Was het in de Meergronden op 7 april om mee te praten? Ik ben erbij hoor!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat kan je zeker. Maar hier een beetje mopperen heeft inderdaad geen doorslaggevende betekenis. Ga naar zo'n avond en laat je stem horen, je hebt ineens méér invloed dan via het stemrecht.

  reageer
 • Faerie

   

  Joost, voor elk stadsdeel is er een avond gepland, dit was in het nieuws. Het is alleen een feit dat dingen zeer traag worden opgepikt door Almeerders dus hadden ze misschien beter eerder en wellicht met een brief van de gemeente kunnen uitnodigen. Ik vind de houding van mensen jammer. Altijd maar zeiken op de gemeente, maar als ze dan mogelijkheden bieden om mee te praten doet men het niet. Dan moet je ook je mond houden als je het later niet eens bent met dingen. Ik heb vaker mogelijkheden aangepakt en heb met eigen ogen gezien dat er wel degelijk iets gebeurt met input van inwoners. Zet dus je scepsis een keer overboord en laat je stem horen!

  reageer
 • Joost

   

  Leek me wel leuk om bij te zijn, maar ik heb hier nog nooit van gehoord. En Poort is nou ook niet bepaald een centrale locatie.

  reageer
 • joop

   

  men is niet gek hoor. dit is echt onzin. net of je als burger zelf iets kan beslissen. haha

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • henkie

   

  Dit is ook een wassen neus; bezuinigen op de grasveldjes of op de heggen. Dit is namaak-democratie omdat de wethouder zelf de keuze niet durft te maken. Deze zal zich verschuilen achter "het is de keuze van de burger". Als het een capabele wethouder is, zorgt deze ervoor dat het groenonderhoud op orde blijft,ondanks de bezuiniging

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert