Renne houdt bezoekerscentrum op zondag dicht

NOORDOOSTPOLDER
Wat de politiek ook besluit, het bezoekerscentrum van het windpark Noordoostpolder gaat niet op zondag open. Dat zegt Renne Streekprodukten uit Nagele dat het centrum gaat runnen.

De gemeenteraad van Noordoostpolder maakte zich maandagavond sterk voor een openingstelling op zondag van het toekomstige bezoekerscentrum. Renne zegt dat het een bewuste keuze is om niet op zondag open te gaan.

Het bedrijf wil de vele klanten uit Urk die een openstelling op zondag niet waarderen niet voor het hoofd stoten. Verder is het voor de doelgroep van het bezoekerscentrum niet noodzakelijk om op zondag open te gaan. De vooral educatieve activiteiten kunnen volgens Renne prima op de zes andere dagen van de week op touw worden gezet.

reacties (14)

 • tja

   

  Belachelijk! werk in Dronten koopzondag wordt veel gebruikt door Urkers Noordoostpolder is al zo saai in het weekend. Ze denken nog dat ze in de polder nog met paard en wagen rijden. Laat zien aan de toeristen dat er echt wel wat is in de polder. stom stom gemiste kans.

  reageer
 • Dirk

   

  Als het al in het plan stond, dan neem ik mijn eerdere kritiek terug. Ondanks dat ik het belachelijk vind, maar familie Renne is gewoon duidelijk geweest. Dat de gemeente daar mee akkoord gaat, dan is dat de deal die rond is. Dan is de vinger wijzen naar Renne een slechte zaak. Zegt dan inderdaad een hoop op de wethouders dan over Renne. En Renne heeft gelijk. Simpel zat.

  reageer
 • Wat is het probleem. Verwacht ons gemeentebestuur nou echt dat hier belangstellenden op af komen? (Afgezien van educatieve activiteiten die inderdaad door de week plaatsvinden).

  reageer
 • Joop

   

  Als in de aanbesteding stond nee, dan is het nee voor de looptijd van het contract. Dat is een zakelijke en rechtsgeldige overeenkomst. Als klant kun je dan wat extra vragen. Daar zul je voor moeten betalen, of een nee moeten accepteren.

  reageer
 • Gerrit

   

  Het is toch wat de waarheid.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • sjazam

   

  Niet dat het gebeuren me wat interesseert, maar toch heb ik wel respect voor de actie van de familie Renne.

  reageer
 • Willem

   

  Dat klopt ja de polder is achter gebleven gebied maar urk is koploper met vernieuwing en voorop lopen met uitbreiding

  reageer
 • Bennie

   

  wat is dit nou weer voor reactie!! Als je echt niks beters te zeggen hebt, mondje dicht man!!

  reageer
 • Swiebertje

   

  Zo is het Leon. Mensen die hier onze vriendelijke buren aanvallen en betichten van van alles en nog wat wees zo dapper om eens een kijkje te nemen in hun prachtige winkel en daar de vragen die je hebt te stellen. Nogmaals, alles was bekend bij de gemeente dan moet men nu niet ineens verontwaardigd gaan doen! Men moet de rol van een bezoekerscentrum ook niet overdrijven. Dit formaat molentjes staan inmiddels door heel de wereld dus ik verwacht geen grote massa's die hier komen voor die krengen. Het is geen Kinderdijk.

  reageer
 • Leon

   

  Wat is het voordeel voor Renne om nu toe te geven aan de zon-dagsluiting, Renne heeft destijds in de prijsvraag aangegeven op zondag dicht te zijn zo bleek gisteren tijdens de raadsvergadering, uiteindelijk heeft de gemeente hun de aanbesteding gegund.. Dat de gemeente nu verplicht aan de familie Renne om open te moeten op de zondag is apart aangezien zij Renne zelf de aanbesteding gegund hebben en dit toen Al wisten.. Overigens ken ik de familie Renne goed als klant, ik heb wel het idee dat wanneer er Markt voor de zondag is de poorten van het centrum ook opengaan op de zondag!! Zoals ik hoorde is De zondag voor de familie Renne niet zo zeer een religieuze kwestie maar meer een principe kwestie voor het handelen van de gemeente.

  reageer
 • Gerrit

   

  Zucht....en dan vragen zoveel mensen zich nog af waarom de polder zo'n achtergebleven gebied is

  reageer
 • Carry

   

  belachelijk om niet op zondag open te zijn bij een bezoekers centrum. Snel een andere beheerder zoeken gemeente die niet in het jaar nul leeft. Lijkt de Taliban wel hun ideeën opdringen aan anderen.

  reageer
 • Dirk

   

  Ik vind Renne een zeer sympathiek bedrijf, aardige mensen en wat ze verkopen is super goed. Maar los gezien daarvan, is het natuurlijk belachelijk dat ze wel de lusten van het bezoekerscentrum willen hebben, ik noem alleen maar de aanloop naar hun winkel, maar dan uit commercieel belang op zondag gaan sluiten. En dan doel ik op hun klanten op Urk. Terwijl de doelgroep van het bezoekerscentrum juist de weekendbezoekers zijn. En dat kan best op de andere zes dagen, aldus Renne, maar dat is te makkelijk. De zondagsluiting is niet meer van deze tijd. En zeker niet voor iets als dit, waar hij zelf voor ingetekend heeft. Slechte zaak voor de polder. Ga maar eens kijken op de orchideeënhoeve op zondag, de zelfde soort bezoekers zullen naar zo'n windmolen park gaan. Dus ik zou snel een andere uitbater zoeken. De Ducdalf misschien een optie, die kunnen wel wat extra bezoekers gebruiken.

  reageer
 • Fer

   

  juist.Renne is een topper!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert