Subsidie voor Wandelnet terecht geweigerd

FLEVOLAND
De provincie Flevoland hoeft niet alsnog de portemonnee te trekken voor de Stichting Landelijk Fietsplatform en Stichting Wandelnet. De twee organisaties vinden dat zij in 2012 en 2013 subsidie hadden moeten krijgen voor de aanleg en het beheer van fiets- en wandelroutes. Zij stapten daarom naar de Raad van State.

Flevoland heeft de stichtingen niet financieel ondersteund, terwijl alle andere provincies dat wel deden. Ook waren er in het meerjarenprogramma van de provincie afspraken gemaakt met de stichtingen.

Toch oordeelt de Raad van State dat Flevoland niets te verwijten valt: de gedane toezeggingen waren niet concreet genoeg en de subsidieverzoeken zijn terecht afgewezen.reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Dat lijkt me gekleurde visie. Ik zie alleen feiten, geen oordelen. Maar dat kan zijn omdat ik niet zoveel met wandelen heb.

  reageer
 • ron

   

  gewoon objectief artikel. ik ben wel blij dat een subsidiegever eist dat iets concreet en zinvol moet zijn.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Dat zou voor mij eerder gelden, ben daar deze paasdagen bijvoorbeeld volop mee actief (in een buurland). En ik dacht precies het omgekeerde over het artikel. De schrijver zal die bezigheid wel haten, dacht ik. Dus het zal eerder aan ons zelf liggen, niet aan de redactie.

  reageer
 • Hans

   

  veel beloven weinig geven dan moet je bij de provincie wezen! stom dat je de provincie op hun blauwe ogen gelooft. Dit bewijst weer altijd schriftelijk bevestiging vragen! Niets zo veranderlijk als een gedeputeerd die op het pluche zit.

  reageer
 • Henk

   

  De auteur van het bericht lijkt fervente wandelaar of fietser. De teleurstelling en ongeloof staan tussen de regels van het bericht...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert