Gemeente schrapt 26 speeltuinen

NOORDOOSTPOLDER
26 speeltuinen in Emmeloord en de dorpen in Noordoostpolder verdwijnen. Volgens de gemeente zijn het speelplaatsen die amper nog worden gebruikt. Speeltuinen waar wel veel kinderen spelen krijgen een opknapbeurt.

Vorig jaar was er nog veel protest toen de gemeente Noordoostpolder de speeltuintjes wilde schrappen. Sommige buurten hebben besloten de speeltoestellen zelf te onderhouden.

In totaal blijven er 126 speelplaatsen over in Noordoostpolder. Door het schrappen van de 26 speeltuinen bezuinigt de gemeente 60.000 euro per jaar.

reacties (6)

 • Dnz.

   

  "Onbegrijplijk" heeft het bij het juiste eind: dit bevordert waar de gehele regio zo bang voor is: vergrijzing en dus ook krimp, met als gevolg dat in snel tempo andere voorzieningen ook zullen verdwijnen. Hele foute bezuiniging!

  reageer
 • Henk Orsel

   

  Onbegrijpelijk Onverstandig Onnodig

  reageer
 • Onbegrijpelijk.

   

  Deze actie laat zien dat de gemeente Noordoostpolder een gemeente is of wordt met leegloop! Het investeren in de jeugd blijkt geen item zie de armoedige revisie aanpak van de skatebaan door de gemeente . Rommelige inrichting zonder allure, trieste aanblik ,beschamend voor een dergelijke aanpak. Een boerenerf is nog netter. De computer en de games geven gezondheids problemen onder de jeugd Wat doet het college ,wuift dat weg en sloopt de boel! Jonge gezinnen worden ontmoedigt om in de Noordoostpolder te wonen!Of zijn de grijze bollen een senioren dorp aan het beginnen?

  reageer
 • Marknesse

   

  Hoe kan dit 6 besparen? Gemeente doet nagenoeg niets aan de speeltuinen.

  reageer
 • KC

   

  Niet alleen in Dronten, maar in Lelystad is dat vaak het geval. Daar mogen wel de burgers per wijk mee praten, zodat een en ander recht gezet kan worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RD

   

  Hopenlijk hebben ze in NOP wel de cijfers met het juiste kinderaantal gebruikt ! Dronten zijn ze niet zo handig met cijfer aantallen !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert