Shoppers laten Zadelmakerstraat links liggen

ALMERE
De winkeliers in de Zadelmakerstraat in Almere Stad willen betere bewegwijzering naar hun straat. Ze vinden dat ze te moeilijk te vinden zijn voor het winkelend publiek, ook al ligt de straat tussen publiekstrekkers als de Media Markt en de Zoetelaarpassage.

De Zadelmakerstraat wordt daarom donderdagavond besproken op de Politieke Markt van Almere op verzoek van raadslid René Eekhuis van de PVV.

Mariël van den Donk van modewinkel Ditha Bonita spreekt donderdagavond ook in. Zij stelt dat veel shoppers haar straat overslaan omdat ze niet weten dat daar ook winkels zitten.

Foto: website almerecentrum

reacties (17)

 • almere

   

  @ingrid heb ik al lang gedaan maar nee ik loop snel door het is daar niks en met daar aan winkels zit heb ik helaas niets en met die fietsenzaak heb ik ervaring mee, en heb ik me eigen zaak voor in parkwijk ik zou zeggen ga daar eens kijken goede service en klantvriendelijk .

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Wie zal al de woningen opkopen? Voor zover de eigenaren daar vanaf zouden willen?

  reageer
 • Barbara

   

  Om creatief te winkelen zou je juist weg moeten blijven van al die winkels die dezelfde kledij en snuisterijen aan je willen verkopen. Spulletjes dus waar je buurvrouw, collega, of iemand uit een heel andere stad ook in rondlopen. Met de tijd meegaan houdt toch niet in dat je je eigen smaak daar links voor laat liggen?

  reageer
 • Ingrid

   

  ga er eens werkelijk kijken, er staat maar een pand leeg!!! Verder is er een diversiteit aan winkeltjes........... Bijvoorbeeld een leuke winkel met kado ideeën, een juwelier, een winkel edelstenen, leerzaam, kledingwinkel, fietsenwinkel, schoenmakerswinkel ga zo maar door

  reageer
 • Marcel Kolder

   

  Mijn vrouw heeft vorige week zaterdag ontzettend leuke kleuren bij deze toponderneemster gekocht. Daartegenover kocht ik een mooie Almere-schaal bij de sjopping mall. Het voelt daar een beetje als de Jordaan. Ik raad iedereen aan om eens 100 meter door te lopen ;-)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gea

   

  Bij Lidl en La Donna zijn altijd klanten te vinden.

  reageer
 • koos

   

  precies.

  reageer
 • Paul

   

  Het probleem van de winkels aan de Zadelmakerstraat is dat ze al jaren niet met de tijd mee gaan. De inrichting is sterk verouderd en niet meer van deze tijd. Dat valt nog meer op sinds de Zoetelaarpassage verbouwd is. Het contrast met alle andere delen van het centrum (nieuw of opgeknapt) is nu simpelweg te groot. Als je vanaf Media Markt aan komt lopen dan wil je dat stukje zo snel mogelijk overslaan en naar de Zoetelaarpassage doorlopen en als je vanaf Zoetelaarpassage aan komt lopen dan wil je zo snel mogelijk naar de Media Markt toe.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Wegwijzers maken echt geen verschil. Het is een uithoek en er is te weinig te zien. Ook zitten er meerdere doelgroepwinkels die ander publiek juist afschrikken.

  reageer
 • kees

   

  en mariel vd donk die is toch zelf van de gemeenteraad ??

  reageer
 • Tomatoms

   

  Er wonen ook gewoon nog mensen, in die zin lijkt plat gooien niet een serieuze optie. Ik vind het zelfs ronduit ondoordacht. Het is voor de detailhandel een lastige tijd. Ik kan me voorstellen dat voor de leefbaarheid en de toegankelijkheid ondernemers bij de gemeente aankloppen. De leegstand ( AH XL) is per definitie een slecht signaal. Maar....je bent niet voor niets ondernemer geworden. Zoek nieuwe wegen om uit de recessie te komen.

  reageer
 • krek

   

  Helemaal mee eens! ik heb nog nooit iemand promotie zien maken voor die winkels. Misschien alleen in de gratis krantjes maar die leest toch niemand.

  reageer
 • almere

   

  zo boeiend is het daar niet met zes vreet tenten op 50 vierkante meter en leegstand , het is daar een dooie boel echt een straat waar je snel weer weg wil lopen

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, want die 'entertainmentsfeer' is booming business, nietwaar (zoals bijvoorbeeld de popzaal die avond aan avond volle zalen trekt maar niet heus)

  reageer
 • koos

   

  wat een onzin! iedereen weet dat daar winkels zijn. Vooral dat het winkels zijn met goedkope markthandel, restpartijen en andere bende. gratis tip voor de ondernemers: klaag niet bij de gemeenteraad, maar zorg dat je zelf, met je collega's, op de grote markt gaat staan met een groot bord, flyers en muziek. Echt hoor, als je als ondernemers naar de gemeenteraad wijst omdat niemand in je winkel komt, ben je bij voorbaat kansloos.

  reageer
 • ron

   

  ik weet het wel maar koop er nooit wat (alleen de schoenmaker af en toe)

  reageer
 • Rutger

   

  Platgooien en iets in de entertainmentsfeer neerzetten. Heeft als winkelgebied geen toekomst.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert