"Ondernemers hebben schop onder hun kont nodig"

ALMERE
De ondernemers van de Zadelmakerstraat in Almere Stad hebben een schop onder hun kont nodig. Dat zegt Martin Ort van de Ondernemers Vereniging Stadscentrum Almere.

De winkeliers vinden dat ze te moeilijk te vinden zijn voor het winkelend publiek. Ze willen bewegwijzering en een opknapbeurt van de straat, zodat de Zadelmakerstraat gezelliger wordt. Maar volgens Martin Ort doen de ondernemers zelf te weinig om hun straat levendig te maken. Volgens hem is het een wisselwerking tussen de gemeente, de verhuurder en de winkeliers zelf.

Verhuurder Urban Interest zegt de Zadelmakerstraat op te gaan knappen met onder meer betere verlichting en een likje verf.

reacties (10)

 • -Z-

   

  Meer Ort zou zich ook kunnen inspannen om samen met de Zadelmakerstraat eens werk te gaan maken van die flutloze 8 van Almere. Daarmee wordt iedereen geholpen, op vele vlakken. Niet bekend met de 8 van Almere ? Dat is dus het probleem: Almere City Marketing profileert Almere Centrum hiermee. Maar noch gemeente noch OVSA neemt dit plan serieus en maakt ook echt werk van een leuke afwisselend te maken echte 8-looproute. Inclusief Zadelmakersstraat, en Forum.

  reageer
 • Marjelle

   

  Er zitten genoeg leuke winkels. Alleen de meeste burgers uit Almere komen daar niet, omdat het niet in hun straatje past. De doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg mentaliteit. Kijk eens naar de boetiekjes met kleding, je moet er van houden..

  reageer
 • Hannes'

   

  Heel goed aangegeven.

  reageer
 • Faerie

   

  Hahaha Frenky! Ik ben geen ondernemer hoor, ik ben een Almeerder die het een verademing vindt dat er ook nog andere winkels in Almere zijn dan de standaard meuk!

  reageer
 • Hegje

   

  Volgens mij weten vrijwel alle Almeerders wel dat daar winkels zitten. Het zijn gewoon allemaal te specifieke winkels, van die winkels waar je eigenlijk alleen komt als je iets nodig hebt wat ze daar verkopen en zelfs dan kun je veel dingen nog elders in de stad halen - wat vaak gewoon handiger en sneller is. Het zijn geen winkels om gewoon at random te gaan winkelen. Persoonlijk zitten daar voor mij geen interessante winkels en dus kom ik er ook bijna niet. Om nog niet eens te spreken over al die 'jeugd' van die school daar die deze straat en omgeving erg onprettig en onveilig doen aanvoelen. Wordt belangrijk voor een specifieke markt of overweeg een verhuizing, de huren zijn daar niet voor niets een stuk lager.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • joop

   

  Go Martin! Gewoon in duidelijke woorden zeggen wat gezegd moet worden. Heerlijk. Tijd om de politiek in te gaan.

  reageer
 • Frenky

   

  Haha, allemaal huilie ondernemers in de reacties! Gewoon zorgen dat je goede producten verkoopt, dan komen mensen vanzelf. Wel in het goedkoopste gedeelte van het centrum zitten, minder betalen dan anderen en dan niet de consequenties willen overzien. Klinkt als slecht ondernemerschap, toch?

  reageer
 • Faerie

   

  Overigens ook erg sneu dat Omroep Flevoland geen mening heeft gevraagd van de winkeliers zelf. En dat er drie mensen maar zijn gevraagd of ze er wel eens komen. Had dan ook wat voorbijgangers in de Zadelmakerstraat wat gevraagd. Ik kom er regelmatig, ik hou niet van de dertien-in-een-dozijn zooi wat er in het 'grote gedeelte' zit.

  reageer
 • Faerie

   

  De gemeente heeft heel wat jaar geleden de ondernemers daar beloofd dat er doorloop zou komen. Ver voordat de meeste ondernemers die er nu zitten er zaten. Doordat de ingang van de Mediamarkt aan de verkeerde kant zit en er op dat stuk weinig anders is dan er tegenover nog een elektronicazaak, is die doorloop er gewoon niet! Daar kunnen de winkeliers weinig aan doen! Het is ondertussen de straat met de leukste winkeltjes. Anders dan de meer leegstaande Bottelaarspassage (ook jammer!) Platenhuis het Oor gaat op 18 april weer los met Record Store Day, Ladonna is uitgeroepen tot gezelligste winkel van Flevoland. Er vestigen zich kleine winkels zoals Scents & Colors naast de kleine die er al zitten zoals Ditha Bonita.. Er staat amper meer wat leeg daar! Dat is toch een goed teken, waarom is deze man dan bezig met deze winkels in een slecht daglicht stellen in de media? Zijn ze niet bij de OVSA aangesloten misschien? Is ie daardoor op zijn p getrapt?

  reageer
 • Tomatoms

   

  Wel eens van verbinden gehoord, Martin? Had Albert Heijn dat ook nodig, heeft V en D dat straks ook nodig. Kom op man, kun je echt niets beters bedenken dan dit soort roeptoeter retoriek? Dat je ondernemer bent, daar kies je voor. Maar ik vind best dat de gemeente een steentje mag bijdragen tegen de leegloop van het stadshart. Jammer dat de verbinding niet wordt gezocht met en bij elkaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert