Buurvrouw ontfermt zich over kinderen na brand

LELYSTAD
Een vrouw uit Lelystad heeft dinsdag twee buurkinderen opgevangen toen er brand uitbrak in de keuken van hun huis aan de Slotermeerstraat.

Een van de kinderen waarschuwde de buurvrouw dat de keuken in brand stond. Ze belde meteen de brandweer en ving de kinderen van 7 en 11 op. De kinderen hadden een pannetje op het vuur gezet toen hun moeder even weg was. Dat ging mis en er ontstond brand.

De brandweer heeft het vuur geblust. De kinderen zijn onderzocht door een ambulancemedewerker. Ze waren niet gewond geraakt.reacties (12)

 • voorzichtig

   

  Arme Frenky denkt dat kinderen alleen brand kunnen veroorzaken als de ouders niet thuis zijn. Dat kunnen ze ook prima beneden doen als je even boven de was ophangt. Of onder de douche staat. Dat is dan zeker ook allemaal ontzettend onverantwoord. Denk toch na voordat je reageert.

  reageer
 • bassie B

   

  Wat een kansloze reactie van meneer Frenky dit zeg, een kind van 11 moet in principe wel eventjes alleen thuis kunnen zijn, ongelukken kunnen ten alle tijden gebeuren, en wat betreft de dekking van de verzekering, hier zijn verzekeraars nu eenmaal voor toch?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hoera! We hebben een schuldige naar wie we kunnen wijzen, en we hebben ook al een straf verzonnen.

  reageer
 • C. v D.

   

  Ik ben 'de' buurvrouw en het verhaal is spannender gemaakt dan het was. Niemand geeft mij geïnterviewd of zo, dus het verhaal zoals opgetekend is van horen zeggen. Staaltje van knap beroerde journalistiek als je het mij vraagt. Een van de kinderen heeft bij mij aangebeld, in tranen, met de mededeling dat er brand was. Ik heb de telefoon gepakt, ben al bellend gaan kijken, vlammen in de keuken. Daarna heb ik idd de kinderen bij huis weggehouden en met meldkamer gewacht op brandweer. Andere buren kwamen later de kinderen opvangen. De echte held is het buurmeisje. Als zij niet direct naar een van de buren was gehold ....

  reageer
 • gelukkig zijn er nog mensen die nog naar elkaar omkijken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Simpelman

   

  Geweldige actie van de buurvrouw, CHAPEAU!!!

  reageer
 • Bo

   

  Zeker zelf geen kinderen, er kan altijd iets gebeuren, je zou blij moeten zijn voor de moeder dat er niets ernstig is met haar kinderen, ben blij dat de buurvrouw wat heeft gezien

  reageer
 • joost

   

  Kinderen van die leefijd kunnen nog niet oorzaak en gevolg inschatten. Het is dus raadzaam om kinderen goed op te voeden en niet alleen te laten in een woning. Wat als die buurvrouw er niet geweest was en de kinderen opgesloten zaten in de woonkamer ? Ook rook alleen is dodelijk. Ik wil geen vinger wijzen, want ik ken de leeftijden niet van de kinderen.. maar als ik het bericht lees gaat het om kinderen beneden de tien jaar. Gelukkige afloop trouwens. Buurvrouw goed gehandeld!!

  reageer
 • Frenky

   

  Lekker verantwoordelijk van de ouders. Blijkbaar kunnen die kinderen niet alleen thuis blijven. Zou belachelijk zijn als de verzekering deze nalatigheid dekt..

  reageer
 • KC

   

  Hulde aan deze voortreffelijke buurvrouw! .

  reageer
 • A3

   

  hulde aan de buurvrouw!!! Buurvrouw vd maand. topper

  reageer
 • tja

   

  Goed bezig buurvrouw!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert