Keuze voor Media036 als nieuwe lokale omroep

ALMERE
De gemeente Almere wil dat Media036 de nieuwe lokale omroep van Almere wordt. Het college van b en w stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met de voordracht van Media036 aan het Commissariaat van de Media. Die instantie geeft namens de overheid de vergunning uit aan lokale omroepen Het college kiest onder meer voor Media036, omdat de omroep minder subsidie vraagt dan Omroep Almere, die ook in aanmerking wilde komen voor de zendvergunning.

Media036 wordt geleid door Willem Miermans die al meerdere lokale commerciële mediabedrijven heeft. Miermans belooft met zijn omroep voor een subsidie van 47.000 euro dagelijks een TV journaal te maken van een uur. Ook is er 24 uur per dag een radiostation in de lucht en gaat hij nieuws verspreiden via een website. De uiteindelijke begroting komt in de loop van de tijd op 500.000 euro. Het verschil ten opzichte van de subsidie komt uit reclameopbrengsten. Omroep Almere vroeg op voorhand meer dan 100-000 euro subsidie.

Miermans is geen onbekende in Almere. Hij heeft als manager bij verschillende sportclubs gezeten. Ook deed hij aan Citymarketing voor de gemeente Almere, zocht hij sponsoren en organiseerde hij netwerkbijeenkomsten voor de zakelijke markt. Sinds enkele jaren heeft hij het online sportmagazine036. Ook geeft hij auto036 uit, dat gaat over automotive. Hij verdient zijn geld met het verkopen van advertenties. Zowel Miermans van Media036 als oprichter van Omroep Almere, Arie Vleugel, is onbereikbaar voor commentaar.

reacties (11)

 • Jan

   

  Een omroep waarvan de baas niet bereikbaar is voor commentaar? ... oei... gaat nu al slecht...

  reageer
 • Jan L

   

  Bizar is dat Media036 zichzelf nog niet eens bewezen heeft. Geen uitzending, alleen nieuws op de website dat overgenomen is van Dichtbij of Omroep Flevoland. Als ze echt passie hebben om een omroep te vormen had er allang een pilot nieuws uitzending en een varia programmering moeten zijn. De huid verkopen voordat de beer geschoten is!

  reageer
 • vriendjes 036

   

  jammer dat vreindjes politiek voor gaat, die 036 heeft diverse bedrijven om zeep geholpen en gaat nu dus de lokale omroep maken. Nou ben benieuwd hou lang dat goed gaat. En hoeveel boetes er volgen van Commercieel raad van de media

  reageer
 • Johan

   

  @vriendjes036 Je beticht een organisatie die nog niet eens aan het uitzenden van dezelfde zaken die eerder o.l.v. de secretaris bij RTV Almere plaatshadden ten gunste van je eigen business Frans?

 • MD500

   

  Vriendjes politiek van Frits Huis, als raadslid speelde hij al vertrouwelijke informatie door aan zijn vrienden, die er dan beter van werden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Allemaal gerommel in de marge. Beter schaft men de wettelijke verplichting voor lokale omroepen af. Vroeger was het nodig om lokale nieuwsvoorziening te garanderen, nu is iedereen via internet realtime op de hoogte van alles wat er gebeurt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Daniel

   

  Inmiddels heeft Willem Miermans een schriftelijke reactie gegeven via de website van Media036: http://www.nieuws036.nl/artikel/media036-krijgt-voorkeur-college-b-w

  reageer
 • Rene

   

  Natuurlijk kiest Frits Huis voor 036, al jaren lopen er lijntjes tussen Huis en Miermans. Was Miermans ook niet betrokken bij het , onlangs failliete Logowear ? Sinds het faillisement van Sv Almere, zijn beide heren goed bevriend, we gaan weer zien waar ons geld nu weer in gestoken wordt in de vorm van subsidie

  reageer
 • Joost

   

  Heb je hier bewijs voor?

 • Joost

   

  Haha, alsof iemand gaat kijken.

  reageer
 • Gerard

   

  Almere TV is nu actief als Omroep Almere.

  reageer
 • Johan

   

  Verstandige keuze. scheelt een nieuw faillisement.

  reageer
 • Pzaal

   

  Gelukkig is die Almere TV uit beeld verdwenen. Wat hun uitzonden was alleen maar amateuristisch gefilmd knip en plak werk. En dat moest dan meer dan 100,000 kosten? Ammehoela. We gaan wel zien wat Media036 gaat uitzenden, Slechter dan dat Almere tv kan toch al bijna niet worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert