Provincie wil deel Europese Spelen 2019 organiseren

FLEVOLAND
Flevoland is bereid één of meer sportonderdelen te organiseren als Nederland de Europese Spelen voor 2019 krijgt toegewezen. Gedeputeerde Staten hebben dat laten weten aan sportkoepel NOCNSF. Die inventariseert of er genoeg interesse is bij gemeenten en provincies om Nederland kandidaat te stellen voor de organisatie in 2019.

De provincie wil samen met de gemeente Almere kijken wat de mogelijkheden zijn. Gedacht wordt aan het inlineskaten op de internationale inlineskatebaan in Almere en aan het onderdeel triatlon.

De Europese Spelen, een soort Olympische Spelen voor Europese landen, zijn dit jaar voor het eerst en worden gehouden in Azerbeidzjan. Het is de bedoeling er een vierjaarlijks evenement van te maken.

reacties (3)

 • Joost

   

  Dat zou mooi zijn!

  reageer
 • Joop

   

  We worden er niet beter van, en ik zit er bepaald niet op te wachten. Wel onderzoeken of de floriade niet teveel co2 geeft en dan wel gewoon dit doorduwen...

  reageer
 • wat een onzin project.. daar gaan de toppers niet voor warmdraaien, lat ligt jaar later.. kansloos, geen euro in investeren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert