'Illegale Urker' krijgt toch verblijfsvergunning

URK
De uitgeprocedeerde asielzoeker Syros Saïdi uit Iran heeft toch een verblijfsvergunning gekregen. Dat laat Krijn de Jong uit Urk weten. Saïdi slaapt al bijna een jaar bij hem op zolder nadat zijn eerste asielaanvraag als politiek vluchteling werd afgewezen.

Saïdi diende een herhaald asielverzoek in met als reden dat hij christen is geworden. Hij liet zich onder andere in de Christelijke Gereformeerde Kerk op Urk dopen. Het zou voor hem te gevaarlijk zijn om als christen te worden teruggestuurd naar Iran. In afwachting van de beslissing van de IND hierop nam De Jong de illegaal in huis. Hij vond dit een 'bijbelse opdracht'.

Ook nu Saïdi weer recht heeft op opvang in een AZC mag hij bij de familie De Jong blijven logeren. Inmiddels heeft hij ook werk bij een visverwerkingsbedrijf op Urk.

"We zijn God enorm dankbaar dat hij in Nederland mag blijven," aldus De Jong. Saïdi gaat nu proberen of hij zijn vrouw en kinderen kan laten overkomen.

reacties (5)

 • Erwin

   

  Mooi voor deze man. @willeMstad God heeft alles met de wereld te maken. Dat Hij oorlog zou stoppen is ook nooit Zijn belofte geweest. In tegendeel, hoe dichter we komen bij de wederkomst van Jezus hoe zwaarder de wereld het zal krijgen.

  reageer
 • willeMstad

   

  Laat god er toch buiten, die heeft niets geregeld en laat ook geen oorlogen stoppen. Verder prima en mooi dat hij meedraait in de maatschappij door o.a te werken.

  reageer
 • Mike

   

  gewoon doen alsof je christen bent dan mag je wel blijven! Wat zijn mensen toch goedgelovig

  reageer
 • een azc medewerker

   

  dit is mooi voor deze man maar hij zal wel via de coa en vwn dit alles moeten regeln

  reageer
 • kritiesj

   

  Gefeliciteerd Saidi. We zullen voor je bidden dat je vrouw en kinderen ook naar Nederland kunnen. Gods Zegen. Geweldig Krijn wat jij heb gedaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert