Handafdrukken van kinderen op nieuwe Stadhuisplein

LELYSTAD
Honderd handafdrukken van kinderen komen op tegels te staan op het vernieuwde Stadhuisplein in Lelystad.

Volgens de gemeente Lelystad kunnen kinderen tijdens de opening van het plein op 25 april hun handafdruk zetten op papier. Die wordt dan later op de tegels gedrukt, die aan de randen van het Stadhuisplein komen te liggen.

Het nieuwe Stadhuisplein moet een soort huiskamer worden. Inwoners van de stad hebben zelf voor dat ontwerp gekozen.
reacties (6)

 • lelystedeling

   

  Stadhuisplein klaar ? Niet de gemeentelijke organisatie is daarvoor verantwoordelijk. De inrichting is uit handen gegeven aan een marktpartij ! en die dacht zand erover en alle oude leidingen laten liggen. Lantaarnpalen van allerlei soort sieren nu rond het plein, maar bovendien zal het beeld van Lely op de zuil niet worden verlicht, zoals in de oude situatie gebruikelijk was. Foutje, ? Bedankt !

  reageer
 • ron

   

  ongelooflijk wat een negativiteit; ik vermoed dat het allemaal niet zo'n vaart zal lopen met die brandweer; het zou toch als een huiskamer ingericht worden ... heb je daar ook 3 dezelfde lampen ?

  reageer
 • bb

   

  Een huiskamer vol met fietsen die overal aan vast worden gemaakt

  reageer
 • lantaarnpaal

   

  Ze richten eerste het stadhuisplein in. Dan de officiele opening Daarna breken we het weer op om andere kabels/leidingen en lantaarnpalen te plaatsen als daar tenminste nog geld voor over is.

  reageer
 • frits

   

  Handafdrukken van kinderen? Hebben de inwoners daarvoor gestemd? Dat soort vals sentiment raakt wel heel snel gedateerd. Overigens heeft Emiel van de Herberg gelijk: drie soorten lantaarns, dat kan niet de bedoeling zijn. Had de aannemer nog wat in het magazijn staan soms? Op zo'n plein moet roch geen standaard-lantaarn staan, waar de halve stad al vol mee staat!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • roy

   

  Tja leuk de opening 25 april, mag het 26 april weer voor deel afgebroken worden aangezien het plein niet voldoet aan de veiligheidsregels, zo is het Stadhuis niet meer bereikbaar voor de brandweer aangezien er een trap gerealiseerd wordt naar het plein waar vandaan de brandweer de aanrijroute heeft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert