Geen voorwaarden aan subsidie Dutch Match Cup

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad stelt geen voorwaarden aan de subsidie voor de Dutch Match Cup. Dat heeft de raad dinsdagavond besloten. Het zeilevenement krijgt dit jaar 100.000 euro. Voor 2016 wordt 75.000 euro uitgetrokken.

Vorig jaar gaf Lelystad 175.000 euro subsidie aan de eerste editie van het vijfdaagse zeilevenement. De provincie Flevoland gaf toen geen subsidie, omdat ze het businessplan niet duidelijk vond. De Dutch Match Cup trok uiteindelijk 12.000 bezoekers, terwijl de organisatie op 20.000 had gehoopt.

Uit de evaluatie bleek dat vooral de randactiviteiten, zoals een braderie, veel publiek trokken. Voor de zeilwedstrijden was minder belangstelling.

reacties (9)

 • Dirk

   

  Jammer, zonde geld deze activiteit levert veel te weinig op voor de stad. Begrijp de raad wel, nu wat geven, straks wat nemen! Ik vertrouw erop dat dit prestige projectje een aanzet zal zijn tot het correct corrigeren van nog grotere verspillingen rondom de kust. Liever een boulevard, hotels, strand en echt toerisme dan deze aanfluiting. Duimen maar!

  reageer
 • Ger

   

  Fijn die subsidies. Wat dacht de gemeente van de Batavia werf te subsidiëren die heeft veel meer bezoekers dan de Match Racing

  reageer
 • KC

   

  Belachelijk voor een paar honderd kijkers bij het zeilen. De ondernemers kunnen zelf wel een braderie opganisteren.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Er worden wel minder ondernemers, wat de Lucht moet nu na 5 jaar worden afgebroken. Laat Batavia Stad mee doen voor een braderie. .

 • .\/\/.

   

  Zo, de boze belastingbetaler is zijn gram ook weer even kwijt. De combi van Geld + Gemeente + Subsidie is genoeg voor de gebruikelijke Pavlov-reflex. Luid wordt er om transparantie geroepen, dat magische codewoord van de anonieme verongelijkten.

  reageer
 • frits

   

  Ach ja, als je geen inhoudelijk weerwoord hebt, kun je natuurlijk wat quasi-psychologisch gereutel opschrijven.

 • frits

   

  Wat een geldverkwisting. Deze raad voert zijn controlerende taak niet goed uit. Wat een geld voor een handjevol bezoekers. Dat geld had veel effectiever ingezet kunnen worden in deze tijd van bezuinigen. Wanneer worden de hobbyclubjes CML en ECL nu eens opgedoekt?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bb

   

  Dus hadden ze het geld in de braderie moeten stoppen en niet in een zeilwetstrijd die niet te volgen is En trouwens het is ons geld gemeente

  reageer
 • Herbert

   

  Wat een aanfluiting. Gratis geld krijgen voor een evenement wat tot nu toe weinig toevoegd. Waarom worden er geen prestatieeisen gesteld? Geen minimum bezoekers aantal en geen financiele transparantie? Zijn toch basiseisen die in mijn optiek erbij horen!!!

  reageer
 • raadsvolger

   

  Wederom wordt hier met geld gestrooid zonder voorafgaande juiste informatie en afrekening 2014 en dat in tijden van bezuinigen.

  reageer
 • HM

   

  Heeft de gemeente een duidelijke kosten/baten analyse vooraf? Wat krijgen ze exact voor die subsidie terug? En hoe is dat (kwantitatief) ook echt meetbaar en controleerbaar?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert