Tarieven sportaccommodaties stijgen tot 31 procent

LELYSTAD
De buitensportverenigingen in Lelystad gaan 31 procent meer voor hun sportaccommodaties betalen. Dat heeft het Sportbedrijf Lelystad bekendgemaakt. De tarieven voor de accommodaties van de binnensport stijgen met vier procent en voor de verenigingen die gebruik maken van het zwembad met zeven procent.

Volgens directeur Marcel van Dongen van het Sportbedrijf Lelystad zijn de kosten evenredig verdeeld over de sportclubs. Zo stijgen de kosten voor de buitensportverenigingen het meest omdat die clubs de meeste leden hebben. Uitgangspunt was dat een lidmaatschap van een sportvereniging niet meer dan twee euro per maand extra mag kosten. Dat is voor bijna alle sportverenigingen in Lelystad gelukt. Alleen leden van Motorcross Flevoland en de beachvolleybal vereniging moeten meer dan twee euro per maand meer contributie gaan betalen. Sportbedrijf Lelystad wil met hen om de tafel om tot een goede oplossing te komen.

De prijzen gaan omhoog omdat het Sportbedrijf Lelystad minder subsidie krijgt van de gemeente. 75.000 euro moet nu verdiend worden door verenigingen meer te laten betalen.

reacties (8)

 • Flevoburger

   

  Een goed en betaalbaar aanbod voor sportfaciliteiten voor met name de jeugd is 1 van de zaken waarmee je veel "problematiek" kunt voorkomen. Dat is gewoon een feit. Lelystad scoort op het gebied van kinderen die onder de armoedegrens opgroeien hoog. Dat is ook een ( droevig) feit. De (financiële) drempel voor deze laatste groep om deel te nemen aan allerlei activiteiten op het gebied van sport worden door deze bezuinigingen allen maar verhoogd. En als je je dan beseft dat er straks weer een flinke gemeentelijke subsidie ( vorig jaar iets van 180.000 ? ) richting bijvoorbeeld een 4 daags zeilevenement gaat dan gaat er iets flink fout.

  reageer
 • Sporter.

   

  Ze moeten toch ergens geld vandaan halen,nu ze de kantine van de koploper verbouwd hebben, en in eigen beheer hebben.Vreemd dat we daar niks meer over horen. Gemeente Lelystad was daar toch fel op tegen.

  reageer
 • Louise

   

  Belachelijk dat een zwembadkaartje zwaar gesubsidieerd blijft zodat de jonge bezoeker zich lekker kan vol stoppen met patat. Liever de gezonde buitensporten goedkoper, lekker rennen op een voetbalveld is heel wat beter dan in de damp van chloor en friet.

  reageer
 • lelystad

   

  De kantine van SVL is clubeigendom en dus niet van Sportbedrijf Lelystad en ik mag hopen dat dit ook zo blijft.

  reageer
 • Ik

   

  Laat ze dan de fraudeur eens met de centjes op tafel komen. Ze missen nog steeds een hoop geld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anti sportbedrijf

   

  We betalen met z'n alle huur van de accommodatie, maar een keer wat vernieuwen kan niet. SVL heeft al jaren een nieuwe kantine nodig, unicum een nieuw kunstgrasveld en Batavia met de huidige plannen kunnen ook wel een kunstgrasveld gebruiken. in ieder geval goede grasvelden. Maar nee, het sportbedrijf vult liever zijn eigen zakken.

  reageer
 • ik

   

  2 euro per maand vind ik nog wel redelijk. Het moet toch ergens vandaan komen.

  reageer
 • ik dacht dat sport betaalbaar moest zijn voor iedereen,nou reken nu maar op veel opzeggingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert