Bezoekerscentrum windpark NOP voor zomer open

NOORDOOSTPOLDER
Het bezoekerscentrum voor windpark Noordoostpolder moet nog voor de zomer open gaan. Dat meldt de gemeente, die maandag met het bedrijf Renne een overeenkomst voor de exploitatie van het centrum heeft gesloten. Het centrum krijgt de naam '11 Beaufort'.

Het zogenoemde 'experience'-centrum wordt ondergebracht in het bestaande bedrijfspand van Renne Streekproducten aan de Domineesweg. Bezoekers kunnen daar straks informatie krijgen over de totstandkoming van het windpark en over de technologie achter het opwekken van energie uit wind.

Het bezoekerscentrum gaat overigens niet op zondag open, omdat Renne haar klanten uit het nabijgelegen Urk niet voor het hoofd wil stoten.


reacties (5)

 • sv urker

   

  Van mij mogen ze gewoon open op zondag. Wij urkers moeten niet renne boycotten maar de hele middenstand van Emmeloord. De gem NOP heeft ons dit vreselijke windmolenpark door de strot geduwd. Het is echt niet normaal. In heel urk zijn die die vreselijke wind turbines te zien. NOP bedankt! Ik hoop op heel veel vliegtuig overlast van lelystadairport en dat het kabinet flink veel schaliegas gast boren in de NOP(nu Groningen dicht gaat). Laat die bodem maar dalen. Schandelijk hoe ze Urk hebben behandeld.

  reageer
 • Janneman

   

  Wat een Hypocriete bende . In de prijsvraag stond duidelijk dat je 7 dagen open moest wezen en dat het een op zich zelf staande bedrijvigheid moest zijn en financieel goed onderbouwd moest wezen. Urk mocht er niet in betrokken wezen want die was tegen het park. Heer Poppe waar gaat het hier mis want leest u nogmaals de leidraad: Vraag 3 Hfst 3, paragraaf 3.2, blz. 11 alinea A De locatie van het info/bezoekerscentrum dient te zijn gelegen in de gemeente Noordoostpolder in het gebied ten westen van de autosnelweg A6. Randvoorwaarde is dat bezoekers het windpark moeten kunnen zien en ervaren. Ons inziens kan dit ook op andere wijze, nl. door vestiging op Urk. Mag het bezoekerscentrum ook op Urk gevestigd zijn? Antwoord Nee, het bezoekerscentrum moet gevestigd worden op het grondgebied van de gemeente Noordoostpolder. hieruit blijkt dus dat URK niet meedoet dus hoeft dhr Renne er ook geen rekening mee te houden. Er was een ondernemer die erg serieus was maar eigenlijk het niet kreeg omdat men bang was dat Urk een graantje mee zou pikken.(betrouwbare bron) Nou en de rest laat weer raden Vriendjes politiek kerk en geloof U mag het zelf invullen

  reageer
 • urk

   

  Renne heeft een prachtig bedrijf opgebouwd en word zeer gewaardeerd op urk hulde voor deze ondernemer

  reageer
 • Ron

   

  De dag dat ze dagjesmensen kunnen verwachten... Andries Poppe zal er uiteraard wel anders over denken...

  reageer
 • Polderling

   

  Ze gaan op zondag niet open omdat ze al de hele week open zijn. Ik zou het wel zo eerlijk vinden ook hun kant van het verhaal te horen want Urk is een bijzaakje... Succes gewenst!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert