Onderhandelingen nieuw college GS bijna afgerond

FLEVOLAND
Formateur Wouter Kolff verwacht op 13 mei een coalitieakkoord te presenteren voor een college van Gedeputeerde Staten van VVD, CDA, SP en D66.

In een persbericht laat hij weten dat dan in een openbare bijeenkomst ook de portefeuilleverdeling bekend wordt gemaakt. Er wordt gewerkt aan een akkoord op hoofdlijnen met ook een visie op Flevoland in 2025. Kolff zal voor die tijd ook in gesprek gaan met de oppositiepartijen. Hun inbreng wordt meegenomen in het formatieproces.

Kolff verwacht de onderhandelingen eind april af te ronden. Dan kan het resultaat aan de coalitiefracties worden voorgelegd. Het streven is dat het nieuwe college op 20 mei wordt beëdigd.

reacties (5)

 • KC

   

  Dan heb je helemaal niets meer te vertellen. Dan maakt Amsterdam de dienst uit. Slaap maar verder! .

  reageer
 • Opa

   

  .. Echt een domme reactie!!!.......Wie moet het dan overnemen????.......Dat het beter kan weet ik ook wel, onze lands bestuurders zijn sinds 1945 bezig en het lukt ze nog niet om naar de Nederlanders te luisteren laat staan regeren!!!!

  reageer
 • Polderaar

   

  Als je in bijna 30 jaar tijd niet in staat bent om van Flevoland 1 geheel te maken heb je als politiek gefaald. Dat kunnen alle politieke partijen in Flevoland zich aantrekken. Flevoland is namelijk niets anders dan het regionaal overlegorgaan Almere-Lelystad en de rest mag toekijken. Dus opheffen die provincie.

  reageer
 • KC

   

  Samenvoegingen zijn duurder. Lees maar bij Binnenlandsbestuur! Ook de samenvoegingen bij gemeenten zijn duurder. Dus Flevoland moet blijven, ook met de VVD en D66 in het college! .

  reageer
 • polderaar

   

  Belangrijkste taak voor het college is natuurlijk de opheffing van de provincie?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert