Financiën onzeker door onduidelijkheid rijksbijdrage

LELYSTAD
Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad kan in de kadernota nog geen duidelijk financieel plaatje maken voor de komende jaren. Dat komt volgens wethouder Jop Fackeldey omdat het nog zeer onzeker is hoeveel geld de gemeente vanuit het rijk krijgt voor het uitvoeren van verschillende taken.

De tendens is voor Lelystad niet positief. Als dat zo blijft, zal er bezuinigd moeten worden. Volgens Fackeldey moet Lelystad dan gaan bezuinigen op de terreinen waar het rijk minder geld voor geeft. Bezuinigt het rijk bijvoorbeeld op jeugdzorg, dan zal Lelystad dat ook doen, zegt de wethouder.

Als de kwaliteit van zorg hierdoor onder een minimaal niveau duikt, is lastenverzwaring niet uit te sluiten, zegt de wethouder.

reacties (9)

 • Diana

   

  Het probleem is veel groter...hier het sprake van deels bewuste deels onbewuste ondermijning van het basis bestaan van de mensheid....de schuld van diverse financiele problemen/ cq crisis ligt bij de creators of de crisis en dat zijn de banken en overheden zelf....de reportages van Radar inzake de schuldvraag en nog velen andere media bronnen en economen, wistleblowers van banken ect... zijn daar duidelijk over...het pensioen corruptie schandaal, zie reportage de zwarte zwanen op you tube lijkt het of banken, verzekeringsmagnaten dans van juridische vervolgen door justitie en overheid ontspringen.....de werkelijkheid is dat wij een land leven waar legaal criminaliteit wordt gepleegd door banken en overheid tegen de mensheid...we leven in de omgekeerde wereld......we worden geleid door weerzinwekkende wezens die ons land besturen en ons wil doen geloven dat al die bezuinigingen van gezondheid tot jeugdzorg oke is, omdat het crisis is...crisissen worden gecreeerd door die zelfde elite, banken, overheid en justitie. crissisen hebben een doel zoals ook oorlogen een doel hebben en worden gecreeerd door deze zelfde elite....zie agenda 21 op you tube We hebben voormalige en nog steeds voor de justitie en staat/overheid werkende individuen die zelf in op spraak zijn wegens pedofilie en of vage connecties met vage misdaad figuren....zij bepalen het beleid van ons land op zowel sociaal/ maatschappelijk, juridisch en economisch niveau, wat weer lokaal op gemeente niveau uitgevoerd dient te worden...deze beerput van verderf is nog veel groter dan wij denken......de UVRM Universele rechten van mens worden zwaar overtreden met al deze bezuinigingen en zal leiden tot meer armoede slachtoffers... jeugdzorg is van groot belang, omdat de jeugd/ de toekomstige generatie onze toekomst moeten gaan invullen...de gezondheidzorg is van belang, omdat door de financiele zorgen en materiele tegenslagen ook juist meer mensen slachtoffer gaan worden van gezondheidsproblemen....cq bestaande zieken dreigen ten onder te gaan...wellicht een zogenaamde legale manier om het volk te depopuleren.....via bezuinigingen lijkt dit legitiem te zijn, maar dat is het niet...het kan vergeleken worden met een revolver executie, alleen lijkt dit nu niet zo...

  reageer
 • katja

   

  City Marketing moet maar eens minder geld krijgen en het zeilevenement. De dochter van Fakkeldey werkt bij City Marketing of mag dit niet gezegd worden. Wat een prutsers.

  reageer
 • Frans

   

  Wordt het dan toch eindelijk tijd voor de noodzakelijje kerntaken duscussie? Weten degenen die de lasten moeten gaan dragen tenminste ook waar hun lastenverhogingen aan uitgegeven gaan worden. De vraag is dan of deze Raad de juiste keuzen durft te maken en niet voor de bune politiek gaat bedrijven met slogans als de sterkste schouders dragen de lasten en ondertussen wel tonnen uitgeven aan een zeilevenement.

  reageer
 • Jay

   

  weer een gegronde reden om straks de belastingen weer even flink op te schroeven... Als ik de gemeente lelystad was zou ik de geldkraan van allerlei vage subsidies maar eens dichtdraaien en de eindejaarsuitkeringen maar eens af gaan schaffen ipv gelijk aan te kondigen te willen bezuinigen op de zorg.

  reageer
 • Freek

   

  En vorig week riep meneer nog dat hij nog steeds een groei verwacht van het aantal inwoners? En maar kletsen op dat stadhuis, wat een pannenkoeken!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystad

   

  Ga ze nou niet op ideeen brengen!

  reageer
 • mar

   

  Wordt tijd dat we een vuist maken om te laten merken dat wij dit niet langer accepteren van deze prutsers. Peter heeft gelijk men gebruikt alles om het kaalplukken te rechtvaardigen.

  reageer
 • Bram

   

  Ja het enige wat deze man kan,is poseren voor welke camera dan ook lintjes doorknippen,recepties aflopen en borrelen,dus geen tijd om de stad te besturen.en je word er nog voor betaald ook.

  reageer
 • Peter weet het beter..

   

  .. Ha ha ah, ik lach me te barsten, alles maar ook alles halen ze uit de kast om de burgers uit te kleden, gisteren hadden ze ook al zo'n bericht over riool heffing, omdat in 2043 nieuwe riool stelsel nodig is.... Straks moeten wij nog betalen voor het inademen van frisse lucht en ga zo maar door.. Tjonge jonge jonge, wat een gladiolen...... Creatief zijn ze wel!!! ..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert