Gemeente biedt excuses aan voor bizarre lijst

DRONTEN
De gemeente Dronten biedt excuses aan Drontenaar Cees Beers aan voor een bizarre lijst die hij van de gemeente kreeg. Volgens de gemeente heeft een voormalig medewerker een fout gemaakt.

Toen Beers vroeg wie zijn persoonsgegevens hadden ingezien zond de gemeente hem een lijst toe met daarop de namen van 18 verschillende advocatenkantoren. Die hadden zijn gegevens opgevraagd vanwege een echtscheiding, terwijl Beers al 41 jaar getrouwd is. Ook een verblijfsvergunning, faillissementsaanvragen en zelfs een overlijden in het buitenland stonden vermeld.

De gemeente zegt dat Beers een verkeerde lijst heeft gekregen. Daarop stonden alle advocatenkantoren genoemd die persoonsgegevens van de man zouden kunnen opvragen. In de praktijk zijn die gegevens nooit aan de kantoren verstrekt. De gemeente Dronten hield eerder vol dat de lijst moest kloppen maar liet uiteindelijk toch onderzoek doen door een expert.

Cees Beers gelooft niet dat een medewerker een verkeerde lijst heeft gestuurd. Hij vermoedt nog steeds dat de gemeente een ernstig automatiseringsprobleem heeft. Beers weet nog niet of hij verdere stappen onderneemt.

reacties (12)

 • Kees

   

  Meneer Beers is zeker een beroeps WOB aanvrager, hij doet niet anders dan gemeentes lastig vallen met onzinnige verzoeken

  reageer
 • Geert

   

  Wanneer je hier alle reacties leest staan de beste "schippers" nog steeds aan de wal.

  reageer
 • Hoi

   

  Het gaat lekker daar in Dronten, blij dat ik in een andere gemeente woon.

  reageer
 • Jopp

   

  Tja, allemaal lekker zeuren op de gemeente. Wel steeds lopen roepen dat het allemaal te duur ik, en dat het met minder moet. Dus wordt IT uitbesteed en gaat het vervolgens mis. Dar heet gewoon in je eigen voet schieten!

  reageer
 • Hans

   

  ja hoor na het belasting debacle nu weer een voormalig medewerker de schuld in de schoenen schuiven. In plaats van erkennen dat de organisatie niet in controle is en daar wat aan doen doet dit college met Aat voorop aan verstoppertje spelen. Wat is er nog meer niet op orde dat onder de pet wordt gehouden?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  Ik schaam me tegenwoordig als men vraagt waar ik woon.

  reageer
 • Lezen is ook een vak wat u geleerd heeft op school geloof ik...

  reageer
 • DeLuis

   

  Je kan je ook afvragen waarom er 18 advocatenkantoren aan deze beste man zijn gelinkt, dat zegt misschien ook iets.......

  reageer
 • Pionier

   

  Gemeente dronten,u was ooit zo gezond en voor rede vatbaar..deze bestuurlijke onzin duurt nu al zo 12 jaar. Geneest u zelf van de kwelgeesten in uw college aldaar. Wij als inwoners kregen vroeger alles voor elkaar. Nu krijgt enkel Aat 'zijn' zaakjes voor elkaar

  reageer
 • Ilse

   

  Dit is echt te erg. Hoe is het mogelijk. Het moet wel een enorme bende zijn bij dat personeel van de gemeente Dronten. Zitten daar ook nog mensen die wel begrijpen wat ze moeten doen en hoe? Echt een schande. Zullen in navolging hierop nu meer mensen deze lijst aan gaan vragen? Je zou het bijna doen, alleen al om te weten of ze deze fout nu ijskoud zullen herhalen... wat ik overigens wel vermoed wat gaat gebeuren. Hier ligt een mooie actie voor de politiek lijkt me zo.

  reageer
 • ron

   

  altijd eerst ontkennen zonder te weten of ontkennen wel terecht is . een heel vervelende ziekte onder bestuurders.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Tuurlijk weer een dure expert inhuren, heeft de gemeente dan helemaal geen kennis meer in huis ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert