College waarschuwt voor tweedeling in Lelystad

LELYSTAD
Het gemeentebestuur van Lelystad waarschuwt voor een dreigende tweedeling in de Lelystadse samenleving. Door de economische crisis en gemeentelijke bezuinigingen groeit de kloof tussen de burgers die zichzelf kunnen redden en kwetsbare groepen die ondersteuning nodig hebben. PvdA-wethouder Jop Fackeldey spreekt in het tv-programma Over Flevoland Gesproken zijn zorgen uit over grote groepen inwoners.

Volgens de wethouder wordt Lelystad extra hard getroffen doordat het opleidingsniveau en het inkomen van de bevolking lager ligt dan gemiddeld. Het is daarom de vraag of de Lelystadse samenleving krachtig genoeg is om de maatschappelijke problemen op te vangen.

De sleutel ligt volgens Fackeldey bij werk: daarom blijft het college de nadruk leggen op het binnenhalen van werkgelegenheid.

reacties (18)

 • Herbert

   

  Dit krijg je er nou van als je de PvdA aan de macht brengt met bestuurders welke het intellectueel niveau van een pinda beschikken. Dit is de zoveelste waarschuwing aan de Lelystadse bevolking dat ze maar beter kunnen verhuizen dan blijven zitten. Zeker met alle lastenverzwaringen welke Joep Meloen (aka Job Fackdey) bijna maandelijks wil gaan aankondigen. Wat een aanfluiting. Het college moet zich schamen! Weg met deze man, liever gisteren dan vandaag!

  reageer
 • peter

   

  Raar hoor, honderden polen vinden in flevoland werk, vraag die mensen eens wat hun geheim is. Blijkbaar is er genoeg werk voor een grote groep mensen uit Lelystad, je moet natuurlijk wel gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan al is het maar tijdelijk.

  reageer
 • Peter

   

  jammer dat het voor ondernemers ook niet interessant wordt gemaakt om te investeren in de stad

  reageer
 • KC

   

  Job moet eens hand in eigen boezem steken. Hij krijgt een koekje van eigen deeg en de burgers zijn de klos. .

  reageer
 • Frans

   

  Is dit de visie van het college of een in de ik vorm sprekende PVDA wethouder?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Het lijkt er al jaren op dat het bewustzijn en de gevoeligheid van veel bestuurders is verlaagd tot het niveau waar zij er geen last meer van hebben. En dan komt de vraag weer opzetten of ons dat wat kost. Ja het houdt de altijd al aanwezige tweedeling gaande en een middenweg lijkt steeds maar niet in zicht. Maar met een beetje goede wil komen beiden elkaar tegen op een open plek midden in het dicht begroeide bos. En die open plek staat volgens mij symbool voor een ieder zelf.

  reageer
 • Jeroen

   

  wat kun je er zelf aan doen jobje!!??

  reageer
 • LongJohn

   

  Tweedeling is er al jaren. Je kan je terecht afvragen of de dames en heren B&W wel opgewassen zijn voor hen taak. Niet dat ik dat wel ben laat dat duidelijk zijn. Maar de zogenaamde subsidies verpakt en aangeprezen in mooie volzinnen Door deze zelfde heer Fackeldey als investering welke toegewezen worden aan nutteloze projecten en evenementen welke de stad echt niets meer brengen behalve mensen die weer een fraai jaar salaris opstrijken voor niets doen. Als je dat nou eens ergens anders in investeert dan maak je een begin en luister nou eens echt naar de hardwerkende ondernemers hier in de stad. Alhoewel luisteren is weer een vak apart.

  reageer
 • Dirk

   

  Dit college moet zich schamen. En dan vooral de PvdA wethouder die mede oorzaak is van de afgelopen periode van 9 jaren afbraak, grootspraak en zelfingenomenheid.

  reageer
 • katja

   

  HM u schrijft een mooi betoog. Alleen zal het nooit bewaarheid worden. Het probleem in Flevoland is Aalmere. Almere zuigt werk etc. weg van Lelystad. Veertig jaar geleden is er bij de ontwikkeling van lelystad een grote fout gemaakt in de planning. Die paar banen die het vliegveld zullen opleveren zijn niet toereikend. En wat denkt u van werkverdringing? Dit gebeurt in lelystad op grote schaal. Dus ja, waar hebben we het over.

  reageer
 • At

   

  de uitkwringtrekkers aanpakken.. en daarmee bedoel ik niet iedereen.. maar de gene die niet hun best doen om een baan te vinden maar de mensen die met hun gat op de bank blijven Zitten en als fam flodder leven... helaas zetten die mensen het beels van Lelystad neer

  reageer
 • ABS

   

  Apart toch die PvdA, waar ze nog zeggenschap hebben; hoe meer ze praten over integratie, tolerantie en nivellering des te schrijnender worden de problemen.

  reageer
 • jwb

   

  Er is al jaren een tweedeling. Tussen mensen die wat bijdragen aan de ene kant (lees: zuchten onder de extreem zware belastingen in Nederland) en ruifvreters en bankhangers aan de andere kant.

  reageer
 • Hans

   

  Socialisme en communisme, zoals de PVDA voorstelt is niet het antwoord. Mensen die niet voor zichzelf kunnen of willen zorgen pamperen met uitkeringen en subsidies ten koste van hard werkende Nederlanders is inde ogen van Nationaal Socialisten zoals de PVDA normaal en onderdeel van hun visie van de "maakbare maatschappij" maar in mijn ogen is het idioot en maatschappij ontwrichtend.

  reageer
 • HM

   

  Tja, de PvdA houdt van arme mensen. Ze hebben er het liefst zo veel mogelijk van. Maar jammer voor de PvdA dat die mensen intussen en masse op SP en PVV stemmen. Wat er in lelystad moet gebeuren is niet de koek anders verdelen. Als je meer middelen in gaat zetten om de armere mensen te ondersteunen, zal dat door een steeds kleiner deel van de wat vermogender mensen betaalt moeten worden. Die hebben daar op een bepaald moment ook genoeg van en vertrekken. En dan wordt Lelystad een stad in oost Groningen. Maar alleen kunnen wij hier in verkiezingstijd niet gaan bedelen om miljarden als compensatie voor de gaswinning. Wat Lelystad nodig heeft, is groei van de te verdelen koek. Dan is er voor iedereen meer. Dus niet lasten verhogen. Niet nog meer sociale huurwoningen voor een nog schevere bevolkingsopbouw. Maar meer banen voor mensen die ook daadwerkelijk geld uit gaan geven in Lelystad. Gebruik het vliegveld, gebruik Bataviastad, gebruik het water, de rust en de schone lucht. Maak van Lelystad een een high tech stad met recreatiemogelijkheden die hoogopgeleiden en beter verdienenden trekt. Die betalen (veel) belasting. Dus niet inzetten op laagbetaalde arbeid (de zogenaamde hamburgerbanen op het vliegveld). Hoogwaardige arbeid! Elke hoogopgeleide creëert vanzelf banen voor twee of drie lageropgeleiden. Als daar niet met spoed fors op ingezet wordt, komt de stad er niet meer bovenop.

  reageer
 • John

   

  meneer Fackeldey is een van de grondleggers hoe het nu niet moet. Leegstand van winkels begrijpt hij niet. We moeten ons afvragen of het gehele bestuur een economische achtergrond heeft. Het 'slopen'van alle voorzieningen voor de werkende bevolking ( lees openbaar vervoer) is een mooi voorbeeld. Kijk naar Almere deze gemeente timmert aan de weg. Lelystad kijkt en doet niets! Ga zo door!

  reageer
 • flevo

   

  die tweedeling daar is die zelfde pvda zelf ook debet aan met dat achterlijke beleid van de zelfde partij in denhaag en de tweedeling is er al jaren ze worden daar nu pas wakker

  reageer
 • schouw

   

  Mooi gesproken wethouder maar de eigenlijke vraag is; Is het bestuur van Lelystad krachtig genoeg? De dames en heren blinken uit in het onzorgvuldig omgaan met gemeenschapsgeld, zoals wij met zijn allen zo dikwijls hebben kunnen constateren. Zij kunnen m.i. moeilijk worden gezien als diegenen die dit probleem een andere wending gaan geven. Wat heeft dit verhaal van de wethouder voor zin voor diegenen die het betreft? Gaat hij het aanpakken, los van wat loze kreten. Kom met een gedegen plan want dit was te voorzien.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert