Gemeente denkt na over miljoeneninvestering in 2016

ALMERE
De gemeente Almere wil volgend jaar onder meer investeren in slimme lichtmasten en elektrisch busvervoer. Daarvoor is bijna vijf miljoen euro beschikbaar uit het Fonds Verstedelijking Almere. De gemeenteraad wordt donderdag geïnformeerd over de projecten.

Het Fonds krijgt elk jaar geld van de rijksoverheid en de provincie Flevoland. Met dat geld wordt de komende twintig jaar gewerkt aan de versterking van de voorzieningen in de stad. In ruil daarvoor moet Almere de woningbehoefte vanuit de Randstad blijven opvangen.

Het college van b en w heeft zes projecten uitgekozen maar er moeten er nog een aantal afvallen. Suggesties van de gemeenteraad worden meegenomen in een volgend gesprek op 2 juli met het Rijk en de provincie.


reacties (5)

 • Dnz.

   

  Groene onzin? Een van de grootste sellingpoints voor Flevoland/Almere. Ja wijken: onderhoud en buurtbeheer ed.

  reageer
 • michael

   

  wow wat bijzonder ??? Almere krijgt tientallen miljoenen de komende jaren voor sport, cultuur, wijken(bestaande stad) en groene onzin dus breng het nou niet als een bijzonder iets a.u.b.

  reageer
 • almere

   

  tip voor frits huis je kan volgend jaar weer met geld smijten

  reageer
 • tja

   

  Dat scheelt echt, die paar bussen, een oplossing voor de bühne en weer veel geld over de balk, maar ook dat kan in Almere

  reageer
 • Van Dijk

   

  fantastisch nieuws dat er geinvesteerd gaat worden in electrisch busvervoer. Eindelijk die vervuilende dieselbussen weg!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert