'Je ziet veel vluchtelingen in de stad'

ALMERE
Flevoland kent een grote Koerdische gemeenschap. De afgelopen jaren gingen sommige immigranten terug naar Erbil in Noord-Irak. De Almeers-Koerdische filmmaker Beri Shalsmashi zocht hen voor Omroep Flevoland weer op, nu de stad onder vuur van IS ligt.

Zilemo Aziz droomde als meisje in de Almeerse Kruidenwijk dat zij de eerste nieuwslezer van Koerdische afkomst zou worden. Drie jaar geleden ging ze terug naar Koerdistan en met de komst van IS belandde ze alsnog in de journalistiek en aan het front. Ze vindt dat er in de stad veel te merken is van de oorlog. Vooral omdat er veel vluchtelingen zijn.

reacties (3)

 • yaprak hasan

   

  een streek in irak niks meer niks minder. ga niet zeuren over de rechten . dan weet niemand niks over de volkeren rechten in Azerbeidzjan Tataristan Moğolistan Wit Rusland Tajikistan enz

  reageer
 • Anoniem

   

  Ik heb hetgevoel alsof er geen beter nieuws is dan dit. Er wordt continu soortgelijke berichten geplaatst. Het is een hot item maar plaats dan tenminste berichten die interessanter zijn dan deze aub.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Het is een hot item maar plaats dan tenminste berichten die interessanter zijn dan deze aub. " - Zoals?

 • willem

   

  Een vluchteling die terug gaat naar zijn land?..

  reageer
 • Bosbes

   

  Willem, je vraagt constant dezelfde vraag. Returnees zijn personen die idd terug zijn gegaan naar hun eigen streek. Een streek waar Saddam heerste, onder zijn regime werden 183.000 koerden op brute wijze omgebracht. Als Koerd was men destijds per definitie het leven onzeker. In de Koerdistan Regio, die sinds de val van Saddam semi-autonoom is en in handen van de Koerden zelf is, is veel veranderd waardoor men terug kan. De returnees zijn de mensen die terug zijn gegaan. Met de opkomst van IS is de situatie helaas weer achteruit gegaan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert