Moeder en dochter in actie voor Nepal

DRONTEN
Moeder Hanne en dochter Susanne Dikken uit Dronten zijn een actie begonnen voor Nepal. Met de website en Facebookpagina Houses 4 Nepal willen ze 40.000 euro bij elkaar brengen, zodat vijf families hun huizen kunnen herbouwen die bij de zware aardbeving zijn verwoest.

Het tweetal was op trektocht in Nepal, toen ze op 25 april midden in de aardbeving belandden. Moeder en dochter bleven ongedeerd, net als hun gidsen en helpers. Maar de huizen van de Nepalezen raakten zwaar beschadigd. Herbouw van een stevig huis kost zo'n 8000 euro.

Hanne en Susanne Dikken willen het geld rechtstreeks aan de families overmaken en niet aan een Nepalese instelling, omdat die zich vaak schuldig zouden maken aan corruptie.

reacties (10)

 • Herman

   

  Oké Johan54 en Willem, als jullie nu eens een actie beginnen voor de voedselbank, de ouderen of anderen van het eigen volk? Er zijn vast particulieren die daarvoor willen geven. Want dat is met deze actie ook hè. Geen overheid, maar gewone mensen zoals de dames en ik.

  reageer
 • jordy

   

  Groot gelijk willem dronten !!!!

  reageer
 • Johan54

   

  Je hebt in mijn ogen volkomen gelijk Willem. Natuurlijk is het een ramp wat daar gebeurd is, maar wij lopen altijd vooraan om te helpen terwijl ons eigen volk aan hun lot wordt overgelaten. Voor een illegale wordt er door de politiek het nodige geregeld terwijl de voedselbanken het niet meer aankunnen omdat te veel mensen er een beroep op moeten doen. Een mooi initiatief van deze dames maar wij hebben hier onze eigen onopgeloste problemen. Dit land is doodziek geworden

  reageer
 • Jj

   

  Als ik prive geld naar Nepal overmaak, dan heb jij daar prive toch geen cent meer of minder van? Het was toch al niet jouw geld wat ik weg geef.

  reageer
 • willem

   

  Ik mij schamen nee onze ouderen laten stikken of de mensen die elke week naar de voedselbank moeten nee naar het buitenland als er tv of radio bij kom dan willen ze geven ik zeg stop eerst eigen volk dan de rest maar daar hoor ik niemand over

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thea

   

  Goed initiatief!!! Succes

  reageer
 • Waar blijft mn bijstand?

   

  Wat als je eens je poten uit de mouwen zou steken in plaats van je pootje maandelijks op te houden? Super-initiatief is dit en hopelijk kunnen ze zelfs een veelvoud van de gewenste 5 gezinnen helpen!

  reageer
 • Henk24

   

  Ikke, ikke, ikke. Ik dacht dat we op 4 en 5 mei zouden leren dat de wereld niet om jezelf draait, maar dat idee wil bij Willem niet bepaald landen. Dream on in je egocentrische wereldbeeld. Gelukkig zijn er nog anderen die verder kijken dan de Ketelbrug.

  reageer
 • Rick

   

  Ga je schamen Willem! Goed initiatief, druppel op een gloeiende plaat, maar iets doen is beter als niets doen (en blijven mopperen over hoe slecht we het hier hebben)

  reageer
 • willem dronten

   

  En weer geld voor het buitenland wanneer nu eens voor ons eigen land

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert