Eigenaar dode hond aangehouden

LELYSTAD
De eigenaar van de dode hond die maandagochtend is gevonden in Lelystad, is aangehouden. Volgens de politie gaat het om een 33-jarige man uit Lelystad.

De hond, een zwart-witte Stafford, werd gevonden bij de Kustrifbrug. Het dier lag in een kartonnen doos, samen met kledingstukken en een bebloed kussen.

Volgens de Stichting Dierennoodhulp Flevoland had het dier vermoedelijk steekwonden in onder meer de halsstreek.


reacties (25)

 • .\/\/.

   

  Misschien ben jij er niet gevoelig voor, Barbara, maar de rechter is wèl uitermate gevoelig voor wetsteksten en de normen die daarin zijn gesteld. Ik vind het ook een schande dat iemand zijn hond keelt en vervolgens in een kartonnen doos langs de weg neerpleurt, maar het gaat puur om wat zo iemand wettelijk verweten kan worden. Ik denk niet meer dan het illegaal dumpen van een kadaver (milieudelict?) en - lastiger - mishandeling. Mocht het laatste tot een veroordeling leiden dan is dat misschien interessante jurisprudentie om de intensieve veehouderij mee te confronteren.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ben erg nieuwsgierig welk wetsartikel dat verbiedt. Ik mag volgens mij thuis ook gewoon kippen en konijnen slachten, zij het alleen voor eigen consumptie. En ik denk dat er zelfs geen verbod op het eten van hondevlees is, maar wel op handel. (Even voor de duidelijkheid: dat doe ik dus nooit, ik ben een kiloknallerzondaar als ieder ander)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Neem me niet kwalijk Barbara...ik vroeg me alleen maar af of die persoon (als het de dader is, wat nog moet worden aangetoond) verweten kan worden dat hij zijn hond ZELF afgemaakt heeft in plaats van deze op de meer gebruikelijke wijze af te laten maken. Ik weet het, dat klinkt allemaal heel akelig, maar de wet heeft daar geen boodschap aan. Strafbaar of niet strafbaar, daar gaat het om. Dat is de vergelijking, Barbara. Het doden van dieren met een halssnede is op zich niet verboden - zelfs redelijk gangbaar - maar misschien mag je dat thuis niet doen. Met 'o wat zielig' en 'schande' kan een rechter niets. Wat staat er in de wet?

  reageer
 • Barbara

   

  Ik ben niet gevoelig voor wat jouw professoren ergens van vinden. Zolang zij de kromme gedachte hanteren dat een dier een ding is moeten zij zich na laten kijken om tot de conclusie te kunnen komen dat de mens het grootste dier is van alle dieren. Als bewijs vind je het afgeslachte dier, gewikkeld in doeken in een kartonnen doos langs de kant van de weg..

  reageer
 • Heg

   

  Jullie kunnen hem/haar wel zo aanvallen, maar hij heeft wel degelijk gelijk. Een dier is volgens de wet nog steeds een ding en jij staat als eigenaar volledig in je recht om je eigen dier te doden, mits je dit doet zonder onnodig lijden. Of dit wenselijk is, is natuurlijk een tweede. Maar het klopt wel. (Ik heb ivm mijn studie les gehad hierover van professoren die hier alles van af weten). Maar als ik het verhaal zo lees is het niet bepaald gebeurt zonder onnodig lijden en dan is het dus wel tegen de wet. Maar theoretisch gezien mag je je dier doden. Euthanasie staat hier verder los van. Dat doet de dierenarts en dan heb je het over een totaal andere wet (namelijk de wet uitvoering diergeenkunde).

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joke

   

  Vegatarisch? Je eet vegetarisch en bent vegetarier hoor

  reageer
 • Jan

   

  Ik hoop dat dit stuk vuil een gepaste straf zal krijgen,alleen staat er in Nl vaak een werkstraf tegen over helaas. Wat een ziek en laf mens moet je zijn om zo iets te doen. Geluk voor mij en voor hem is het mijn buurman niet .

  reageer
 • Barbara

   

  Neem me niet kwalijk, maar volgens mij ben jij los van de tragiek rond je sentimenten niet helemaal lekker opgestaan vanmorgen. Afmaken met messteken in de hals wil jij, @.W., hopelijk niet vergelijken met je hond zelf in te laten slapen. Daar zijn andere diervriendelijkere middelen en of methodes voor beschikbaar.

  reageer
 • kees d.

   

  Nee het niet toegestaan om zelf je huisdier af te maken!!!! Je hebt zelfs een wettelijke zorgplicht voor je huisdieren.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Even los van de tragiek en de sentimenten.....is het niet gewoon toegestaan om je hond zelf af te maken? Het dumpen van kadavers is dat natuurlijk niet. Ik vraag me af wat de aangehouden persoon verweten gaat worden (als het de dader is)

  reageer
 • Peter

   

  Misschien toch eens vaker vlees eten. Hoe het gaat in de vleesindustrie ben ik als vleeseter ook geen voorstander van. Echter gaat dit artikel over een jongen die z'n hond afslacht en vervolgens dumpt. Dat is wel om je zorgen over te maken. Eet je wel voldoende groenten? Ook zielig voor de planten en struiken. Die hebben ook gevoel!

  reageer
 • joost

   

  @Adh en Peter Vleesindustrie is vele malen erger. Niet de pin of stroom maar de weg er naar toe. En daarom zou het mooi zijn als mensen zoals jullie eens wakker zouden worden en niet van dat hypocriete gedrag zouden vertonen. Of je een dier op een brug achter laat of in stukken verwerkt voor cosumtie is beide respectloos. Ik ben daarom vegatarisch. Ik verdedig mee wel bij een aanval. Iets met een oude natuurwet om te overleven. Ik verzoek mensen zoals Adhh en Peter om wat verder te kijken dan hun neus lang is.

  reageer
 • Adh

   

  Dit meen je toch niet echt, hoop ik? Met name je laatste zin verbaas is mij echt over...

  reageer
 • Peter

   

  Klopt als een bus. Schapen worden ritueel geslacht om daarna opgegeten te worden en niet gedumpt in een doos. En er gaan dagelijks ook velen dieren dood door een pin of stroom. Vleesindustrie of je hond afmaken zit heel wat verschil in.

  reageer
 • Heg

   

  Hij is aangehouden, niet per definitie schuldig. Iemand anders kan ook zijn hond vermoord hebben.

  reageer
 • Joost

   

  Deze verloren ziel heeft iets gedaan wat honderdduizend keer in Nederland gebeurd met schapen. Dan hebben we het alleen al over ritueel slachten van schapen in Nederland. Laat staan buiten Nederland en dan hebben wij het nog niet over de echte vlees industrie. Mensen hou op met dat hypocriete gedrag en ga verder tot de orde van de dag. Laten we hopen dat de hond snel dood was gegaan en dat z,n baas een goede reden had om z,n hond te doden. (vals, aangevallen, etc )

  reageer
 • Staat

   

  al in reactie

  reageer
 • Dave

   

  Ik ga geen namen noemen,want dat is niet aan mij,maar ik ken deze jongen ook al langer.Het leek mij altijd een goede vent,ik had nooit gedacht dat hij tot zo,n walgelijke daad in staat zou zijn.Ik hoop dat hij zeer zwaar gestraft wordt,maar ik vrees dat dit niet gaat gebeuren.

  reageer
 • kees

   

  Hopelijk is de aangehouden persoon met foto op facebook ook de werkelijke dader. Terecht als hij de dader is, en dan mag de naam er ook wel bij. Maar wat als hij de dader niet is ?!

  reageer
 • anna

   

  Kan je mij zijn naam noemen?

  reageer
 • Ik

   

  Is dit de zelfde meneer doe vorig jaar een hond (Stafford )dumpte langs de a6 op de parkeerplaats ?

  reageer
 • jaro

   

  op facebook wordt meneer uitgebreid beschreven.... Ik hoop dat dit de eerste is die een reeele straf krijgt. Hierdoor kan men de rest ook aanpakken

  reageer
 • Hard staffen

   

  de dader is bekent in Lelystad! En mag hopen dat de straf hoog is. Want je bent echt en Ramdebiel! Als je dit soort dingen doet.

  reageer
 • Mike

   

  Goed nieuws. Goed straffen aub! ( Zal wel weer niet.. )

  reageer
 • lexxie

   

  Zonde van de energie dat stuk vuil krijgt hooguit een foei te horen en wordt aangesproken op zijn gedrag dat is het.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert