Openstelling Gooimeerdijk-Oost van de baan

ALMERE
De gemeente Almere wil niet langer de Gooimeerdijk-Oost tussen Haven en Overgooi openstellen voor autoverkeer. Het college van b en w is er niet van overtuigd dat dit op op korte termijn nodig is.

Eerder wilde het stadsbestuur dit mogelijk maken zodat bewoners van Overgooi makkelijker in Haven hun boodschappen konden doen. Dit stuitte op veel verzet bij omwonenden. De weg op de dijk is al jaren gesloten en flats langs het Gooimeer hebben hierdoor vrij uitzicht op het water.

Omdat het idee inmiddels al een paar jaar oud is en er veel bezwaren tegen zijn, heeft het college van b en w opnieuw bekeken of het nodig is de dijk open te stellen. Het nieuwe bestemmingsplan moet nog in de gemeenteraad worden behandeld.

reacties (23)

 • Simon

   

  Niet doen het is nu een heerlijke wandelroute geworden waar je beetje tot adem kan komen van lange dagen in de drukte

  reageer
 • Windhoek

   

  Stukje windhoek doortrekken? Kost relatief weinig. En dan heeft iedereen er wat aan.

  reageer
 • Reactie

   

  Jouw stelling is onjuist. Over de dijk is 1 a 2 minuten sneller dan onderlangs. Vermoedelijk ben je niet op de hoogte van de afstand waar het over gaat. Als je 15 minuten lang 50km/uur rijdt, is dat 12,5km. En zelfs met 30km/uur is het nog 7,5km. Het stuk onderlangs is 1,5km lang. Als je je houdt aan 30km/uur duurt die rit 3 minuten. Het stuk over de dijk is 1,25km lang. Als je dat rijdt met 50km/uur duurt dat 1,5 minuut. Tijdwinst is dus verwaarloosbaar. Als je in beide gevallen 50 aan houdt, is het verschil 18 seconden....

  reageer
 • Ikke

   

  Mee eens om dat fietspad vanuit Overgooi open te gooien voor auto verkeer!!! Laat die dijk zoals het is, het is al 30 jaar zo! Nog even en de kinderen uit Overgooi wonen op de Dijkmeent en Terpmeent...moeten we hem dan weer sluiten? Overgooiers, denk niet alleen aan jezelf. Pak de fiets of rij over het oude fietspad in de toekomst....gaat maar over een paar honderd meter.

  reageer
 • Elzelina

   

  Ik woon helemaal niet in overgooi, maar in de stad

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur der Rijksdienst

   

  De Terpmeent dan maar soepel aansluiten op de Meentweg. De Terpmeent dan ook omvormen naar een dreef. Dan kan het verkeer ook soepel rijden en is men ook zo in Haven.

  reageer
 • Andreee

   

  Het uitzicht verandert helemaal niet. Alleen ziet men eventueel wat auto's rijden. Net als in de rest van Almere en Nederland. Het zou voor mensen die naar Huizen of de Stichtse brug willen wel een goede verbetering zijn. Dat scheelt zo 15 minuten en vermindert de overlast in de rest van Haven aanzienlijk. Gooi die Gooimeerdijk open!

  reageer
 • Fietspad

   

  Er loopt een fietspad van Overgooi langs de volkstuinen naar Haven. Maak daar een weg van. Dat is sneller en goedkoper dan de dijk. Nadeel is dan wel dat Overgooi sluiproute wordt van/naar Waterlandseweg. Je begrijpt wel dat die optie er dus niet zal komen...

  reageer
 • Reactie

   

  altijd min 1 :-)

  reageer
 • Elzelina

   

  Volgens mij blijven de flats uitzicht houden op het water, ook als er zo nu en dan een auto over zou rijden. Kromme redenatie dus

  reageer
 • Stefan

   

  De mensen die nu allemaal blij zijn met het besluit zijn dezelfde mensen die straks weer schreeuwen dat de elite in Overgooi altijd z'n zijn krijgt.

  reageer
 • Ger

   

  Open gooien. Winkeliers in Haven hebben Overgooiers nodig. Flatbewoners niet zeuren. Die enkele auto die daar langs komt, daar moet je niet moeilijk overdoen. Ik woon niet in Overgooi wel in Haven, bij mij rijden zelfs auto,s in de straat .

  reageer
 • Cor H

   

  Omrijden is nu een maal Een gewoonte in Almere

  reageer
 • Fijn zo

   

  Ook ik heb bezwaar gemaakt en voor de 2e keer in 2 jaar tijd heb ik het gevoel dat dit zin had. Ik ben blij met dit besluit!

  reageer
 • Reactie

   

  Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen. En als je je aan de snelheid houdt (30km/uur) kun je normaal over die weg.

  reageer
 • Beetje raar

   

  Raakt kant noch wal.

  reageer
 • Relativeren...

   

  Doe niet alsof er honderden of duizenden mensen in Overgooi wonen. Er staan misschien 100 huizen. Het effect van Overgooi op het centrum in Haven is verwaarloosbaar.

  reageer
 • Mo

   

  Reactie's hierboven zijn vast allemaal inwoners van Overgooi??

  reageer
 • willeMstad

   

  Hoe denkt de brandweer of ambulance er over ? Een duur stukje asfalt wat niet gebruikt wordt en inderdaad die verzakte drempels zijn ondingen.

  reageer
 • Dirkz Zaan

   

  Gewoon openstellen en de tegenstanders zelf uitsluiten van het gebruik van de snelle route.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik zeg open stellen want nu hebben er veel meer mensen last van, de bestuurders moeten rare capriolen uithalen met al die bochten en zeker in de winter is het levens gevaarlijk met ijzel om daar die haarspeld bochten te moeten nemen, En de mensen in die wijk erachter hebben nu ook last van al dat extra verkeer over dat slecht onderhouden bochten weg vol met verzakte drempels. Voor mij part leggen ze snelheids beperkende maatregelen aan. Als die weg maar weer opengaat. Voor die paar azijn pissers die graag vrij uitzicht willen moeten maar ergens anders gaan wonen, net als je in een flat bij de snelweg gaat wonen en dan gaat klagen dat je last van de snelweg hebt, moet je er maar niet gaan wonen je weet het.

  reageer
 • Consequent zijn

   

  Willen de mensen die zich hierover beklaagden en nu van hun uitzicht genieten dan ook niet meer klagen over het teruglopend winkelaanbod in Haven? Als je woont in Overgooi doe je dus boodschappen in Stad of je gaat de brug over.

  reageer
 • Steven Stedenwijer

   

  Een gemiste kans. Ze hadden de dijk nooit moeten sluiten. Nu moet iedereen door een woonwijk met kinderen rijden terwijl een directe aansluiting op de dreef de boel veel sneller en stiller maakt. Het is een misvatting te denken dat de dijk tot een rustgebied zou horen. Wanneer Haven-Centrum beter bereikbaar zou zijn voor Gooi dan kwam men van daar ook veel vaker winkelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert