Eigenaar dode hond onder voorwaarden vrij

LELYSTAD • Vr 8 mei 2015 | 14:23 • Vrijdag 8 mei 2015 | 14:23
De Lelystedeling die wordt verdacht van het doden van zijn hond, komt voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de rechter-commissaris bij de rechtbank in Utrecht vrijdagmiddag besloten.

Er is geen reden om de 33-jarige man nog langer vast te houden. Wel heeft de rechtbank aan zijn vrijlating een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering, zich laten behandelen bij een instelling en aantonen dat hij geen alcohol gebruikt.
Nadat Justitie het onderzoek heeft afgerond wordt beslist of de man alsnog wordt vervolgd. De man wordt ook verdacht van een tweede strafbaar feit, maar daarover doet het Openbaar Ministerie geen mededelingen zolang het onderzoek loopt.

De zwart-witte stafford werd maandag met steekwonden in de hals in een doos gevonden bij de Kustrifbrug. De vondst leidde tot felle reacties op het internet. De politie heeft mensen opgeroepen niet voor eigen rechter te spelen


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel