Minderjarigen nauwelijks beboet voor alcoholgebruik

FLEVOLAND
In Flevoland zijn sinds 1 januari 2014 slechts twee minderjarigen beboet voor het kopen of drinken van alcohol. Eén boete is uitgedeeld in Almere en één in Noordoostpolder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau dat de boetes int.

Sinds 1 januari 2014 is de wettelijke grens voor het kopen en drinken van alcohol verschoven van 16 naar 18 jaar. Een minderjarige die wordt betrapt kan een boete krijgen tot maximaal 90 euro. In totaal zijn in Nederland 579 boetes uitgedeeld.

Volgens directeur Wim van Dalen van alcoholinstituut STAP komt het lage aantal boetes doordat gemeenten zelf mogen bepalen of ze prioriteit geven aan het toezicht op minderjarigen.
reacties (4)

 • MKM

   

  Valt allemaal best mee. Kopen mag niet, drinken in het openbaar mag niet. In huiselijke kring geen probleem.

  reageer
 • hans49

   

  Jammer dat de reacties zo'n onvolwassenheid laten zien.Als je het letten op gezondheid en veiligheid als pesten beschouwd, zegt dat veel over je eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Jammer.

  reageer
 • Vroeger jong

   

  Inderdaad degene die dit bedacht hebben zijn vroeger allemaal wel eens aan de borrel geweest voor dat ze 18 waren. Hoort bij het ontdekken en opgroeien. ...........of hebben zij zoveel gedronken dat de hersens aan getast zijn en ze nu nu deze regels bedenken omdat helder denken niet meer mogelijk is. Jammer het ontneemt de jeugd ontdekken en heus de jeugd valt over het algemeen best wel mee.

  reageer
 • Wolverine

   

  En terecht laat de jeugd met rust,die dit nu aanscherpen zijn zelf ook jong geweest dus laat het pesten van de jeugd achterwegen laat op andere dingen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert