Tuinencontrole van woningcorporatie Mercatus

NOORDOOSTPOLDER
Woningbouwcorporatie Mercatus begint volgende week met de jaarlijkse tuinencontrole bij huurwoningen in Noordoostpolder.

Mercatus wil dat omwonenden zich niet storen aan een tuin vol onkruid en afgedankte spullen. Een verzorgde tuin draagt bij aan een prettige leefomgeving zegt de woningcorporatie.

Als een tuin niet door de keuring komt geeft Mercatus de bewoner tips. Ook kunnen huurders een zogenoemd tuinabonnement afsluiten bij de woningbouwcorporatie.

reacties (13)

 • meneer spruitje zegt: W is van algelijk.....

   

  Held...... tot iemand voor je deur staat die toevallig iets groter en sterker is dan jij voor je deur staat..... ik bijvoorbeeld, 2,03 m en 110 kilo. grote mond altijd......niemand zegt dat je tuin mooi moet zijn, wel netjes en geen overlast geven en dat doet jouw onkruid dus

  reageer
 • Willem

   

  Hier een bewoner die tuin vol heeft gelegd met tegels zonder een zand bed en schots en scheef bij regen lijkt het een vijver Bewoner verhuisd Controle van woningbouw Tegels blijven liggen Nieuwe bewoners een parkeerplaats voor een taxi bus van gemaakt in de tuin4

  reageer
 • Sandra

   

  Hier kan Centrada in Lelystad een voorbeeld aannemen,Damrif en Kustrif veel tuinen waar het onkruid een meter hoog staat en mijn buren hebben een bos in hun tuin! 20 bomen op een opervlakte van 10 bij 5 meter ontstaan door vogelpoepjes. Een boom heeft een afmeting van 8 meter hoog en 4 meter breed en ik moet in de zomer om 14:30 schemerlampen aandoen omdat mijn huiskamer dan donker is,lekker duurzaam..

  reageer
 • .\/\/. ruikt spruitjeslucht

   

  Tuttige dwingelandij. Ik heb een wilde tuin. Het enige dat ik eruit haal zijn boompjes en plastic afval dat erin waait. En wie daar wat van komt zeggen kan een hijs voor zijn treiteren krijgen.

  reageer
 • qball

   

  Controle is een lachertje. ...wij als nederlander moeten het maar voor elkaar hebben en mn allochtone buurman maakt er een puinhoop van en na meerdere klachten bij mercatus wordt er dood leuk niks aan gedaan en hebben wij de tuin vol met onkriid en wat nog meer door die onzin ...als er ergens een verdwaalde steen ligt krijg je een brief maar als mijn buurman het een meter hoog heeft staan mag ik er niks van zeggen........schijnvertoning

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  ik denk dat niet kan maar dat staat er ook niet ze willen tips geven en een service aanbieden. NB willen alle gemeentes dan ook zorgen dat hun eigen straten en groen er netjes uitziet want op sommige plekken is dat erger (en staat er meer onkruid en grotere verzakkingen en opstaande stenen) dan bij de bedoelde tuinen.

  reageer
 • Zozo

   

  En hoe kan een gemeente dan afdwingen dat iemand netjes zijn onkruid gaat wieden?

  reageer
 • Maarten

   

  heel goed initiatief. Je ziet iedereen weer z'n tuintje opknappen. Jammer is wel, dat wanneer je mercatus om een gunst vraagt, ze eigenlijk niks voor je willen doen.

  reageer
 • Bewoner

   

  Dit mogen ze ook wel eens in Almere gaan doen. Bijvoorbeeld Goudenregenstraat nabij het spoor. (LEON)

  reageer
 • folderbezorger

   

  in lelystad-haven mag er ook wel eens een tuincontrole komen, maar dan van de gemeente uit, zodat huiseigenaren ook gedwongen worden om hun tuin netjes te maken.

  reageer
 • Tsja

   

  Ach ja Centrada wat zal ik er van zeggen.

  reageer
 • cobie

   

  nou mag centrada wel een voorbeeld aannemen want heel veel tuinen zien der niet uit lijken wel een afvalberg

  reageer
 • flevo

   

  Goed idee mogen ze wel vaker doen dan 1x in jaar moeten ze 4 x in jaar dan dan blijft de tuinen zeker netjes en mogen ze zeker ook in Lelystad doen voortuin en achtertuinen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert