Afshin Ellian wint Pim Fortuyn prijs

ALMERE
Rechtsfilosoof Afshin Ellian uit Almere heeft de eerste Pim Fortuyn Prijs gekregen. Ellian schijft columns voor Elsevier en is hoogleraar aan de Universiteit Leiden.

Volgens de jury waarschuwt Ellian in zijn publicaties 'helder en zonder poespas' voor het gevaar van het gewelddadige islamisme. De geboren Iraniër 'weet uit eigen ervaring wat het is om te leven onder een meedogenloze islamitische cultuur.' Ellian combineert volgens de jury 'zijn intellectuele bagage en moed met een bijzonder scherpe pen en oog voor de zorgwekkende realiteit.' Hij laat zich niet laat afschrikken door 'verkettering van diverse kanten'.

De Pim Fortuyn Prijs is bedoeld voor opiniemakers, politici of bestuurders die verwant zijn met het gedachtegoed van Fortuyn en dat ook uitdragen. De prijs bestaat uit een kleine replica van het standbeeld van Fortuyn dat in Rotterdam staat. In de jury zaten broer Marten Fortuyn, oud-LPF'er en Leefbaar Rotterdam-wethouder Joost Eerdmans, oud-politica Rita Verdonk en Telegraafcolumnist Rob Hoogland.

reacties (5)

 • jordy

   

  Pim maar niet de echte ? Een zielige replica ? Niks mislukt gedachtegoed ! Deze prijs had een ton meer moeten zijn !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik weet niet of je blij moet zijn met zo'n prijs. Met dat beeldje krijg je ook een bepaald stempel, en zie dan maar eens weer uit dat hokje te komen. Dodelijk voor een columnist lijkt me.

  reageer
 • Pim, maar niet die.

   

  een trieste piging om een mislukt 'gedachtegoed' levend te houden van een narcist....

  reageer
 • Peter

   

  Een terechte toekenning aan een moedig persoon. Gefeliciteerd.

  reageer
 • Triest

   

  wat een waardeloze prijs. Hoop niet dat er gemeenschapsgeld in zit

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert