App helpt watersporters bij voorbereiding vaartocht

FLEVOLAND
Watersporters kunnen sinds maandag een app gebruiken, waarmee ze in geval van nood direct hulp kunnen inroepen.

De app is gemaakt door de KNRM, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, omdat er steeds meer onervaren watersporters op het water komen.

De app helpt hen om hun vaartochten beter voor te bereiden. Daarmee kunnen volgens de KNRM pech- en noodsituaties worden voorkomen.

reacties (4)

 • Anne

   

  Voor bewustwording idd prima hulpmiddel, hoop wat dat betreft ook dat het zo gebruikt wordt, voordat men het ruime sop kiest. Wat dat betreft ook prima werk. Verbaas me alleen over mentaliteit voor wat betreft veiligheid en regels, en hoe makkelijk er soms gedacht wordt. Hoop niet dat nieuwe trend wordt dat we ff googelen als het dreigt mis te gaan... ;-)

  reageer
 • Jan van Veen (KNRM Urk)

   

  @Anne, je hebt gelijk dat mensen zich goed moeten voorbereiden. De app is ook geen garantie op een succesvolle reis, maar slechts een hulpmiddel. Wat je aangeeft, is dat de paniek soms ook op de marifoon hoorbaar is. Met de app willen we mensen een stukje bewustwording geven dat een goede voorbereiding een goed begin van je reis/vakantie is. @Ron, je kan meer informatie vinden op http://www.knrm.nl/helpt/

  reageer
 • Anne

   

  Ik weet het niet... Hoe je moet handelen moet ik je hoofd zitten, niet in je app. Kan ook heel goed geen passend antwoord komen, want pech komt in vele vormen. Soms zit je buiten bereik, is je batterij leeg, of wordt je telefoon nat, en dat kon hij nou net niet hebben. Wees voorbereid voordat je gaat, neem je risico's door, misschien helpt app om thuis te oefenen, maar ik heb me prima weten te redden toen er nog geen mobieltjes en apps waren, nuchter nadenken, en nog zo goed voorbereid, soms zit Murphy aan boord. Technische zaken kunnen prima helpen, en we hoeven niet terug naar de ganzenveer, maar weet je te redden als je niets meer hebt... Het kan stuk, en dan? Totale paniek gehoord op marifoon door niet werkende gps of radar of niet startende motor. Wat is dan je plan? Varen is prachtig, maar als ik soms zie wat er nu rondvaart... Help...

  reageer
 • Ron

   

  Interessant stukje,zeker voor mij als beginnende vaarder (met vb1 en bezig met vb2) ik mis alleen een link of naam van de App?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert