Geld Jeugd GGZ-instelling voor nieuwe patiënten is op

ALMERE • Wo 20 mei 2015 | 17:54 • Woensdag 20 mei 2015 | 17:54
Max Ernst GGZ heeft een intakestop afgekondigd voor patiënten die gebruik willen maken van de Jeugd GGZ van deze organisatie in Almere. In een brief aan ouders die hun kinderen hebben aangemeld voor behandeling, schrijft de organisatie dat haar beschikbare budget voor dit jaar al volledig op is.

In de brief wordt de oorzaak gelegd bij de transitie. Voorheen betaalde de zorgverzekeraar de behandelingen, nu doet de gemeente Almere dat. Max Ernst GGZ spreekt van een "uiterst zorgwekkende situatie". Volgens de instelling zou ook bij andere GGZ-instellingen in de regio het beschikbare budget voor dit jaar inmiddels op zijn.

Directeur Fabian Jacobs van Max Ernst GGZ laat weten dat de brief is verstuurd aan enkele tientallen ouders die hun kind hebben aangemeld voor behandeling. Volgende week is er een gesprek met de gemeente Almere. Jacobs hoopt dat er dan een oplossing komt voor de ontstane situatie. De gemeente Almere laat weten onderzoek te doen naar de kwestie.

In Zeewolde was in februari het budgetplafond bij een specialistische verslavingskliniek bereikt, terwijl er wel een jongere met spoed zorg nodig had. De gemeente Zeewolde heeft er toen voor gekozen die behandeling extra in te kopen.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel