Geldtekort bij Jeugd-GGZ binnen één maand weggewerkt

ALMERE • Vr 22 mei 2015 | 0:13 • Vrijdag 22 mei 2015 | 0:13
De geldproblemen bij de Jeugd-GGZ in Almere worden uiterlijk binnen één maand opgelost. Dat belooft wethouder René Peeters. Hij zal meer geld uittrekken dan de 8,2 miljoen euro die voor dit jaar beschikbaar is. Waar dat geld vandaan komt, moet hij nog bespreken met de gemeenteraad. Peeters erkent dat bij een groot aantal aanbieders van jeugdgezondheidszorg in Almere het geld al voor het einde van het jaar op is.

Deze week werd bekend dat zorgaanbieder Max Ernst GGZ een intakestop heeft ingesteld. Dit omdat die instelling het toegewezen budget voor dit jaar al volledig heeft gebruikt. Daardoor kunnen tientallen kinderen op de wachtlijst geen hulp krijgen. Ook andere instellingen geven aan dat ze niet voldoende geld hebben voor het hele jaar.

Volgens wethouder Peeters is het geld dat de zorginstellingen krijgen gebaseerd op cijfers uit 2013. Maar nu blijkt dat de vraag naar Jeugd-GGZ in 2014 fors is gestegen. Toch zijn de budgetten dit jaar met 20 procent gekort. Hoe het kan dat meer jongeren hulp nodig hebben, zoekt de gemeente nog uit. De gemeente gaat de komende tijd in gesprek met instellingen die wachtlijsten hebben.

In totaal heeft de gemeente Almere 72 contracten afgesloten met zorgaanbieders in de Jeugd-GGZ. Die bieden allerlei soorten hulp aan jongeren, die last hebben van kleine gedrags- en taalproblemen tot zware depressiviteit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel