Van Blitterswijk volgt Stuivenberg op in raad

ALMERE
SP'er Martin van Blitterswijk is de opvolger van zijn partijgenoot Arie Stuivenberg in de gemeenteraad van Almere. Stuivenberg is raadslid maar hij is woensdagavond officieel geïnstalleerd als gedeputeerde in het dagelijks bestuur van de Provincie Flevoland. Zijn partij vormt samen met de VVD, CDA en D66 het college van Gedeputeerde Staten.

Volgens de kieswet mag de functie gedeputeerde niet worden gecombineerd met het raadslidmaatschap. De 52-jarige van Blitterswijk stond bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar op de vijfde plaats van de verkiezingslijst van de Socialistische Partij. De SP heeft vier leden in de Almeerse gemeenteraad.

Van Blitterswijk laat weten zelf nog niet te zijn benaderd. Hij wacht op een officiële uitnodiging van de gemeente.

reacties (1)

  • Ad

     

    Wat zijn dit toch voor een raar soort ego-trippers.Je aanvaardt een kandidatuur voor een partij en je wordt dan gekozen of je volgt een gekozene op.Dan realiseer je je dus pas dat je dan gebonden bent aan een verkiezingsprogramma en afspraken binnen de fractie. Nog voor de installatie laat betrokkene weten daar allemaal geen boodschap aan te hebben. Afdrachregeling binnen de SP ? Veel kiezers kiezen juist daarom voor de SP om enige waarborg te hebben tegen avonturiers en zakkenvullers. Deze meneer steekt het geld blijkbaar liever in de eigen zak. SP, voortaan wat zorgvuldiger zijn op je lijst zodat zich dit niet meer kan herhalen. Ad

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert