Woningcorporaties in actie tegen nieuwe maatregel

FLEVOLAND
Flevolandse woningcorporaties hebben gezamenlijk een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de herintroductie van de passendheidstoets.

Corporaties moeten, als het aan minister Blok ligt, per 1 juli verplicht woningzoekenden met recht op huurtoeslag in beter betaalbare woningen huisvesten. Zo worden de uitgaven aan huurtoeslag beperkt. Maar volgens de corporaties heeft Flevoland naar verhouding weinig goedkope woningen. Door de maatregel krijgen woningzoekenden met lage inkomens steeds minder keuze en wordt de wachtlijst dus langer.

De corporaties willen dat in Flevoland een regeling komt waar bij een kwart van de toewijzingen mag worden afgeweken van de toets. Dat mag normaal bij vijf procent.

reacties (4)

 • Andy P

   

  Flevoland heeft meer dan genoeg goeskope huurwoningen. Probleem is dat de woningbouw verenigingen veel te veel geld vragen voor deze goedkope woningen waardoor het duur lijkt.

  reageer
 • aki24

   

  De woningcorporaties zouden ook om te beginnen de huren goedkoper kunnen maken en dáárdoor het betaalbaar maken voor de mensen met een laag in komen het woord sociale huurwoningen zegt het al sociaal maar dat is het al jaren niet meer. Minder bedrijven betekent minder banen minder banen betekent Minder inkomen minder inkomen betekent geen betaalbare woningen. Je hoeft hier echt geen super geleerde voor te wezen het wordt een keer tijd dat de bevolking in opstand komt net zoals dat ein jaren80 ook gebeurde maar helaas toen hadden mensen honger omdat er toen geen voedselbanken waren en die zijn er nu wel dus er is geen honger.

  reageer
 • Zelfreflectie!!

   

  Juist dit bezwaar geeft aan dat de woningcoöperaties een onjuiste visie ten toon spreiden. Sociale huisvesters zijn totaal de weg kwijt voor hun doelgroep. Bouw dan ook juist woningen voor de minderheidsgroepen. Het is beschamend dat men nu nog dergelijke acties ontwikkeld. Ook het resultaat van vrije marktwerking ??

  reageer
 • Lena

   

  Wat is een betaalbare huurwoning? Dat er niet meer dan 1 bed in een kamer past? Kleding eronder opbergen? Enkel glas? Geen badkamer, douchen in het badhuis? Nee, woningen uit die tijd zijn hier niet. Waarschijnlijk worden we geacht boven elkaar te gaan wonen. Als ik dat wilde was ik wel in Amsterdam gebleven. Sinds de euro zijn de huren meer dan verdubbeld. Huurde je toen voor 450 gulden, nu is het 550 euro. En een huis kopen voor een half miljoen gulden deed je destijds echt niet. Maar nu in euro's kan je bijna niet anders. De mensen die de huren hier wel kunnen betalen willen hier niet wonen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert