Medewerkers Concern voor Werk willen nieuwe cao

EMMELOORD
Werknemers van de sociale werkvoorziening Concern voor Werk uit Emmeloord willen een nieuwe cao. De oude is al langere tijd verlopen en de onderhandelingen over een nieuwe cao liggen volgens hen stil.

De medewerkers overhandigen volgende week donderdag een petitie aan wethouder Hennie Bogaards van de gemeente NOP. Zij zijn bezorgd nu de Wet sociale werkvoorziening begin dit jaar is vervangen door de Participatiewet. De nieuwe wet zou zorgen voor financiele onzekerheid.

De actie maakt deel uit van een landelijke campagne van de FNV.

reacties (2)

 • Teun Nijdam

   

  Schandalig om deze mensen al meer dan een jaar in de kou te laten staan.ze zouden met de komst van de Participatiewet hun oude rechten behouden. Ging het voorheen om een groep van 100.000 vallend onder de WSW,met de Participatiewet behoren ze tot een groep van 700.000. De VNG zegt dat er hier door onvoldoende geld beschikbaar is voor een verbetering van hun CAO WSW en dat deze dan maar bevroren moet worden,waarbij niemand onder het minimum mag terecht komen. Hoe krom kun je denken,om deze werknemers met gezinnen in een tijd dat alles duurder is geworden zo te gaan behandelen. De partij van vrije poldermensen hebben al eerder bij motie aan de Wethouder laten weten het niet met de gang van zaken eens te zijn en dit bij de VNG onder de aandacht te brengen,iets wat zij heeft toegezegd.

  reageer
 • Jason

   

  en terecht deze mensen worden al genoeg misbruikt en uitgeknepen voor de smerige klusjes

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert