'College moet anti-schaliegassignaal sturen'

LELYSTAD
Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad moet een duidelijk anti-schaliegassignaal geven op het jaarcongres van de VNG. Dat vindt de Inwoners Partij Lelystad.

De gemeenten Noordoostpolder en Boxtel roepen alle Nederlandse gemeenten op om op het jaarcongres van de VNG stelling te nemen tegen schaliegas. Deze vergadering wordt op 3 juni gehouden, maar de raad van Lelystad bespreekt dit verzoek pas op 9 juni, zes dagen na de vergadering.

Volgens fractievoorzitter Luc Baaten heeft het college van B en W zich al eens eerder negatief uitgelaten over schaliegas. Daarom zou dit signaal volgens hem zonder raadsvergadering als Lelystads standpunt verteld kunnen worden. Volgens Baaten steunen zes Lelystadse fracties zijn plan.

reacties (2)

 • Frans

   

  Inleven op basis wat de politiek je voor schildert is in mijn ogen niet de beste raadgever. Neem als inwoner ook je eigen verantwoordelijkheid en ga opzoek naar achtergrondinformatie. Op het Internet venten voor en tegenstanders hun meningen uit. In de VS komt men terug van schaliegas. De ermee gepaard gaande ondergrondse milieuverontreiniging gaat toch verder dan verwacht. Willen we in Nederland daar onze kinderen, kleinkinderen etc mee opzadelen? Ik niet. Ik steun het initiatief van de Inwonerspartij dan ook. College sta in voor het welzijn van je inwoners. De gemeente gaat er in beginsel niet over. Het is een besluit wat in den Haag gemaakt en genomen wordt. Maar hoe meer gemeenten namens haar inwoners, op aangeven van de door hen gekozen lokale politieke vertegenwoordigers, een gewenst Nee laten horen, hoe arrogant handelend zal de Haagse politiek dan nog willen zijn.

  reageer
 • bob witte

   

  Kan de politiek aangeven waarom ze tegen schaliegas zijn,zodat de burger zich ook kan inleven.Is er ook een mogelijkheid:Ja tegen schaliegas,tenzij ??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert