Vrouw gewond na aanrijding met brugleuning

ALMERE
Een 37-jarige automobilist is maandagochtend gewond geraakt nadat ze de macht over het stuur was verloren op de Waddendreef in Almere.

Na een botsing tegen een brugleuning kwam de auto op de zijkant tot stilstand. De manoeuvre werd veroorzaakt doordat de Almeerse met één van haar wielen in de berm terecht kwam.

De bestuurster is naar het Flevoziekenhuis gebracht. Daar is ze nagekeken en weer naar huis gestuurd.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Over de snelheid wil ik het toch feestelijk met je oneens blijven, Dick. Op die plek slingert de weg behoorlijk. Als je daar 70 of 80 rijdt en je let even niet op dan is de kans dat je van de weg raakt vele malen groter dan wanneer je je daar aan de snelheidslimiet (50) houdt. En zelfs als je dan met 50 de berm beroert is de kans dat je dat in bedwang kan houden veel groter. Snelheid heeft wel degelijk invloed, en niet alleen maar op hoe hard een eventuele klap aankomt.

  reageer
 • Dick

   

  Bullshit. Kwestie van je ogen op de weg houden en niet met allerlei andere zaken bezig zijn. Maar als mevrouw niet onwel is geworden heeft ze iets anders achter het stuur zitten doen.Overigens is dat heel aannemelijk, ik zie dagelijks op de weg en zie regelmatig mensen die met telefoons, documenten en wat nog meer in de weer zijn. Ook het druk gesticulerend met de passagiers communiceren hoort daarbij. En dan zie ik ook weer een opmerking over snelheid, hou daar nou eens mee op. Snelheid an sich is NOOIT oorzaak van ongevallen. Hiermee zeg je namelijk: Ik rij 20 dus ik krijg een ongeluk. Of: ik rij 30 dus ik krijg een ongeluk. Er zijn heel veel zaken die bij het ontstaan van een ongeluk van invloed zijn. De snelheid bepaalt dan als laatste de schade. Dan bestaat er nog zoiets als te snel voor de situatie. Dan is de foute inschatting de oorzaak en nog steeds NIET de snelheid.

  reageer
 • Kivi

   

  Gewoon je ogen op de weg houden. Je raakt echt niet zomaar in de berm. Tenzij ze vooraf onwel is geworden.

  reageer
 • ron

   

  100 % eens; ontwerp is niet van deze tijd. ik heb bij Veluwedreef dit ook al eens aangekaart en daar zijn ze inmiddels aangepast.

  reageer
 • Fred

   

  Flauwekul! Gewoon tussen de lijntjes blijven, dan is er niks aan de hand. Of wou je ook alle betonnen of stenen huizen of andere gebouwen weghalen langs de wegen waar je over rijdt?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • michael

   

  Zonder die betonblokken of metalenranden pleuren de auto's een greppel of tunnelbak in. Zal een snelheid of stuur kwestie zijn...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je dat blok beton niet had lag je met je auto op de weg beneden....overigens rijden de mensen daar eerder 70 of 80 in plaats van de toegestane 50.

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Wat een onzin. Gewoon geconcentreerd rijden en er is niets aan de hand.

  reageer
 • Roel

   

  Vangrailtje misschien?

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Almere mag het ontwerp van die oude bruggen in de dreven wel eens herzien. Zo'n blok beton of die stalenspiesen langs de weg zijn niet langer te accepteren. Er zijn al doden gevallen. Mevrouwtje mag hier van geluk spreken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert