Reorganisatie regionale omroepen

FLEVOLAND
De dertien regionale omroepen in Nederland gaan ingrijpend herstructureren. Dat gaat 150 tot 180 banen kosten en moet een bezuiniging van 17 miljoen euro opleveren. Dat is de kern van een voorstel dat de omroepen woensdag hebben aangeboden aan staatssecretaris Sander Dekker.

Bij de reorganisatie verdwijnen de aparte directies per omroep en komt er één bestuur voor alle omroepen. Ook komen er vijf clusters waarin personeelszaken, financiële zaken, sales en marketing worden geregeld.

Omroep Flevoland gaat samenwerken met RTV Utrecht en RTV Noord-Holland. De afzonderlijke redacties van de omroepen blijven wel bestaan.

reacties (28)

 • Voetballiefhebber

   

  Het wordt tijd dat de politiek in Lelystad ingrijpt. Een regionale omroep zonder volwaardige sportuizendingen in het weekend geeft aan dat de huidige directeur er niet veel van snapt. Gemeenteraden in Flevoland en Provinciale Staten, maar ook de sportverenigingen: Er is werk aan de winkel!

  reageer
 • Barbara

   

  +++++ vijf plusjes als je begrijpt wat ik bedoel..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als we willen dat het mediaaanbod volledig verendemolliseert, als we willen dat die ranzige TMG-waas over alle berichten hangt die we lezen.... dan moeten we vooral doorgaan met het publieke bestel kreupel te schoppen om voor een dubbeltje op de eerste rang te kunnen zitten. Als kijkcijfers nog het enige criterium zijn berichten de media binnenkort alleen nog maar over dierenleed, auto-ongelukken en stoute moslims.

  reageer
 • .\/\/. surft bij tijd en wijle via Tor

   

  Het is misschien je wens om 100% controle te hebben, maar dat gaat technisch nooit lukken. Het versleutelde bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. Dictaturen lopen altijd twee stappen achter op de handige jongens en meisjes.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het ontgaat u dat het overgrote deel in Almere woont en voornamelijk uit het Westen (of verder) komt. Overigens zou het qua nieuwsbronnen beter zijn alle omliggende omroepen te raadplegen. Waarschijnlijk doet men dat ook nu al.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevowatcher

   

  Het heeft mij altijd verbaasd dat 13 regionale omroepen niet alleen allemaal een eigen website hebben, hun eigen reclameomzet moeten genereren, en ook nog een eigen radiostation hebben, waar naast blokjes regionieuws waarschijnlijk overal dezelfde popmuziek gedraaid wordt (via internet zijn er minstens 400 zenders gratis te beluisteren... Regionaal nieuws is belangrijk, maar dat moet dan wel nieuws zijn: auto-ongelukken, wegstremmingen en treinvertragingen zijn landelijk al te zien via vrijwel alle media. Blijft over: politiek nieuws van de gemeentes, achtergronden van cultuur en sociaal nieuws (met de filtering dat niet ieder weggelopen huisdier ook nieuws is. Conclusie: er is niets tegen een landelijke 'portal'(site) waar iedere omroep zijn hoofdtukje mag invullen, 1 landelijke frequentie waar alle omroepen hun blok kunnen invullen (1 kwartier per uur b.v) en streaming video via de portal. Dan hou je een beperkte redactie per zender over, en voorkom je onvoorstelbaar veel dubbelingen met landelijk nieuws en vergroot je de vindbaarheid van de lokale omroep: alles via 1 URL en 1 frequentie, het is eigenlijk simpel, net als de bezuinigingen op de publieke omroepen: niet meer op 3 zenders de EO tegelijk of vult u maar in. Met internet verandert alles, read my lips!

  reageer
 • sander

   

  Samenwerken met Oost en Gelderland ligt veel meer voor de hand , dat past veel beter bij ons dan die westerlingen .

  reageer
 • ron

   

  zogenaamd is 'iedereen' tegen de fusie van deze provincies maar samenwerken gebeurt op diverse fronten steeds vaker. grappig om te constateren.

  reageer
 • KC

   

  ik denk het niet. Alle omroeporganisaties moeten in hun personeel. Zowel landelijk als regionaal. Er komen wel degelijk mensen in de WW. Zelfstandige hebben geen werk meer.

  reageer
 • henk a vd brink

   

  Als de VVD zijn zin krijgt zijn we straks overgeleverd aan de pulp programma's van de commerciëlen met eindeloze reclameblokken.

  reageer
 • bert

   

  Er zijn talloze zenders waarmee "je lekker wakker kunt worden" De reportages zijn juist erg dunnetjes, bijv over het unieke vliegtuig wordt nauwelijks iets verteld. De radio uitzendingen idem dito , weinig toe te voegen aan het algemeen Ned. nieuws .

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Waarom zou iemand wachtgeld krijgen? Opgeleid personeel heeft meest zo ander werk.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Heel snel zal het Internet zo functioneren. Het is voorbij met de asociale chaos waardoor mens ongelukkig worden en zelfs de dood in gestuurd worden.

  reageer
 • Koos

   

  Op zich is regionale radio en tv prima, alleen zijn er in NL teveel regionale omroepen. 13 in 12 provincies en 17 miljoen inwoners. Het land zou beter opgedeeld moeten worden qua regio's en dus omroepen. BV RTV NH; Texel en het Gooi??? Omroep Flevoland; Almere en de NOP?? Deze regio's hebben niets met elkaar. Een 6 a 7 regionale omroepen, beter verdeeld over het land is genoeg met hier en daar overlapping en daardoor goedkoper.

  reageer
 • femke

   

  Krankzinnige gedachte van antje

  reageer
 • Anja

   

  zij zijn niet alleen goed maar is ook de officiële rampenzender. Dat wist je natuurlijk niet bert.

  reageer
 • Jessica

   

  Bezuiniging? 150 mensen in de WW cq bijstand cq wachtgeld lijkt me toch een flink kostenplaatje.

  reageer
 • Joost

   

  Hele enge gedachten vind ik dit. Gelukkig hebben mensen zoals u het op dit gebied niet voor het zeggen.

  reageer
 • Kaassie

   

  Hopelijk blijven wel minimaal de zelfde hoeveelheid Flevolands nieuws ontvangen. Mijn interesse in Den Helder of Breukelen is niet zo groot. Jammer trouwens dat ook bij dit onderwerp, de reacties weer negatief en zonder enig inzicht gedaan worden

  reageer
 • Almeerder

   

  Goed plan! Wat mij betreft kunnen Omroep Flevoland, RTV Noord-Holland en RTV Utrecht fuseren tot één regionale omroep waarbij het nieuws uit de regio apart wordt 'geserveerd'.

  reageer
 • bergerac

   

  Ik moet al jaren bezuinigen en dat lukt aardig; heb het altijd onbegrijpelijk gevonden dat de omroepen dat nooit hoefden. Maar moet de NPO nu ook bezuinigen? Want daar valt de meeste winst te halen denk ik.

  reageer
 • KC

   

  Ik word waker gemaakt met omroep Flevoland. Ik vind hen wel goed en zeker de reportages na het nieuws op de tv. Ook over Flevoland gesproken zit goed in elkaar. De radio-uitzendingen zijn goed. Omroep Flevoland is helemaal niet zo duur als jij denkt Bert. Kijk maar de begroting van de provincie Flevoland.

  reageer
 • Barbara

   

  Samenvoegen prima. Maar @Antje Ha, openbare discussie moet mogelijk blijven op en site als deze, al dan niet anoniem. Ik ga toch voor een reactie niet een heel gedoe op touw zetten als een DigiD invoeren etc etc ..Plaatselijke nieuwtjes kunnen net zo belangrijk zijn voor inwoners dan het wereldnieuws van elders dat overal en nergens te halen valt.

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Helemaal mee eens. Het is vaak stuitend, beledigend en dom wat er anoniem onder de berichten wordt geplaatst. DigiD is voor dit soort zaken niet beschikbaar, meen ik te weten.

  reageer
 • Joke

   

  Welterusten, knul, slaap lekker maar doe iets aan je geknor.

  reageer
 • bert

   

  Het heeft me altijd verbaasd dat er zoveel geld wordt uitgegeven aan de regionale omroepen! Zeker Omroep Flevoland produceert maar weinig interessant nieuws, maar kost wel miljoenen belastinggeld. Gisteren was er een interessant onderwerp toen er een vintage vliegtuig landde op vliegveld Lelystad . Ipv er eens een leuk onderwerp van te maken van ongeveer een kwartier , heb ik een korte flits gezien van enkele seconden en dat was dat. Ik vind Omroep Flevoland eerlijk gezegd een uitstekend slaapmiddel, saai saai saai. Ik zou zeggen opheffen (en miljoenen besparen) of een sterke verbetering.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Een goed moment om de websites gelijk te maken en het anoniem reageren af te schaffen. Alleen nog reageren mogelijk maken na een login die gekoppeld is aan DigiD. Facebook, LinkedIn of Disqus volstaan niet daar hier ook huisdieren op zitten en de controle niet bestaand is.

  reageer
 • joost

   

  gemeenschaps-Geld verslinders zijn het. Goed dat dit gaat gebeuren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert