Cel dreigt voor inbrekende Lelystedeling

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie heeft een jaar cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen een man van 29 uit Lelystad. Hij zou meerdere woninginbraken hebben gepleegd in zijn eigen woonplaats.

Bij de inbraken nam hij onder meer een auto, computers, geld, sieraden en een bankpas mee. De auto werd later uitgebrand teruggevonden in Zwolle en met de pinpas werden meerdere bedragen opgenomen.

Het OM wil dat de Lelystedeling alle bedragen terugbetaalt, die hij met de pinpas heeft opgenomen. Ook zou hij nog eens honderd dagen extra de cel in moeten, omdat hij de inbraken pleegde tijdens de proeftijd van een eerdere veroordeling. De rechtbank doet op 10 juni uitspraak.

reacties (2)

 • Ton

   

  De gevangenisstraf staat niet in verhouding tot de impact die het heeft bij de slachtoffers. Ik begrijp dat je iemand niet levenslang kunt opsluiten voor dit soort vergrijpen echter je hebt als OM wel de plicht de maatschappij te beschermen tegen dit soort individuen. Daarnaast heeft deze inbreker maling aan zijn proeftijd want hij is tijdens zijn proeftijd doorgegaan met inbreken dus is een langere gevangenisstraf op zijn plaats. Hopelijk denkt de rechter er ook zo over.

  reageer
 • mp

   

  Tjonge jonge. ..........in de proeftijd nog wel..... wat van geleerd. ... nee dus. Tja...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert