VNG ontraadt motie over schaliegas

FLEVOLAND
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten ontraadt haar leden om een motie aan te nemen over schaliegas.

De gemeenten Boxtel en Noordoostpolder hebben alle andere Nederlandse gemeenten gevraagd om volgende week op het jaarcongres van de VNG een 'nee' te laten horen tegen de winning van schaliegas.

Het bestuur van de VNG vindt dat beter met het rijk gesproken kan worden over de totale energieopgave van het land. Het wil voorkomen dat er geïsoleerde discussies plaatsvinden over afzonderlijke energiebronnen.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Het gaat niet zozeer om het leeghalen van de bodem als wel om het gevaar van bodemvervuiling bij het winnen van schaliegas. Trouwens, wie is er eigenlijk voorzitter van de VNG? En van welke partij is die persoon? En van welke partij is minister Kamp? 1 + 1 = 2 wat mij betreft.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het is net zoiets als de Kernwapenvrije gemeente besluiten van vroeger. Volkomen nonsens. Alsof gemeentes buitenlandsbeleid of bodembeleid zouden bepalen.

  reageer
 • kees d.

   

  Is het VNG niet vereniging die voor de belangen alle Nederlandse Gemeenten moet opkomen? Ook die van Boxtel en N.O.P. die waarschijnlijk niet in het bestuur van die club zitten. Kamp kan niet ongestraft onze bodem leeghalen zonder dat er een behoorlijk onderzoek is geweest.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert