Toch weer subsidie voor muziekkorpsen

NOORDOOSTPOLDER
De subsidiestop voor muziekkorpsen in Noordoostpolder gaat niet door. Een motie van het CDA om de waarderingssubsidies voor de korpsen te heroverwegen, is maandagavond unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

Het college van burgemeester en wethouders wilde de subsidies afschaffen omdat er 150.000 euro moet worden bezuinigd op cultuur. Wethouder Hans Wijnants gaat nu bekijken waar dan op bezuinigd moet worden.

Monique Spijk van muziekvereniging De Zeeschelp is blij. Zij protesteerde tot twee keer toe samen met andere muzikanten in het gemeentehuis. De vereniging is voor een groot deel afhankelijk van subsidie.

reacties (5)

 • jaap-jan w

   

  Weggegooid geld !

  reageer
 • Gert

   

  Jammer. Ik vind dat een vereniging zelf het hoofd boven water moet kunnen houden en niet afhankelijk mag zijn van subsidies. Op deze manier werk je financieel wanbeleid in de hand. Ik ben zelf lid van een zangvereniging en een schietvereniging en die kunnen zichzelf prima redden. De leden van de vereniging zullen activiteiten moeten ontplooien om geld in het laatje te brengen.

  reageer
 • johan

   

  en nu is straks een andere club de l*l en zullen die zich op het gemeentehuis melden met hun actie, maar dan zal ze wel de deur gewezen worden. Vriendjespolitiek.

  reageer
 • RL

   

  Ach ja, een andere vereniging zal nu wel weer de dupe worden. Hopelijk heeft die dan weer ergens een vriendje in het gemeentebestuur want anders ziet het er somber uit...

  reageer
 • Pipo

   

  Goedwerk CDA.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert