Het Baken niet langer onder financieel toezicht

ALMERE
Het schoolbestuur van Het Baken in Almere staat niet langer onder verscherpt financieel toezicht van de Onderwijsinspectie.

De boekhouding van de scholengroep werd de afgelopen jaren extra in de gaten gehouden door de inspectiedienst. Dit gebeurde nadat de stichting Amarantis, waar de scholen destijds onder vielen, in de financiële problemen was gekomen.

Het Baken heeft de afgelopen jaren vooral bezuinigd door tijdelijke contracten niet te verlengen. Onder de stichting Het Baken vallen vijf Almeerse middelbare scholen, waaronder de als zeer zwak beoordeelde vwo-afdeling van het Baken Park Lyceum.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Los van jouw schuimbekkende persoonlijke weerzin...zal die school binnenkort wel sluiten denk ik.

  reageer
 • PP

   

  Het VWO op het Baken Park Lyceum is al 2 jaar niet meer "slecht". Het gaat uitstekend daar. Topschool.

  reageer
 • Rudi

   

  Ze zouden er ook flink financieel op vooruit gaan als.... ze dat peperdure (huur) gebouw van die zogenaamde (want geen echte) nep International School vaarwel zouden zeggen. Die leerlingen kunnen dat Internationaal Georiënteerd Voortgezet Onderwijs ook in normale klaslokalen volgen. Dat doen zoveel scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland die dat onderwijs geven en zichzelf niet International School noemen( omdat ze het niet zijn.) Een International School is heel wat anders dan Het Baken pretendeert te zijn.

  reageer
 • Ton Theunis

   

  Een terecht besluit en een welverdiend compliment voor het harde werk van medewerkers en bestuur.

  reageer
 • Inge

   

  Top gedaan! Bevlogen bestuur, directie en medewerkers, yea!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert